Κόσμος Παρασκευή 11/06/2021, 20:14
ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Sun: Στο μηδέν η αξία του κάποτε δημοφιλούς βρετανικού tabloid

φωτ. AP

O όμιλος News Corp. του Ρούπερτ Μέρντοχ απομείωσε την αξία του κάποτε κραταιού tabloid, Sun, στο μηδέν, γεγονός που αντικατοπτρίζει τη δραματική πτώση του βρετανικού Τύπου. 

Το κουτσομπολιό και η κάλυψη πολιτικών ειδήσεων από τον χώρο της Δεξιάς είχαν αναδείξει τη Sun στο πρώτο σε αναγνωσιμότητα tabloid της Βρετανίας για περισσότερο από τέσσερις δεκαετίες, έως ότου έρθει η ανταγωνίστρια Daily Mail για να κατακτήσει τον τίτλο αυτό το 2020. 

Οι εκδότες της Sun δυσκολευθηκαν να διασφαλίσουν μία θέση για την εφημερίδα στο νέο κόσμο των online ειδήσεων, λανσάροντας ένα μοντέλο επί πληρωμή πριν το εγκαταλείψουν και προσπαθώντας να γυρίσουν σελίδα στο σκάνδαλο με τις τηλεφωνικές υποκλοπές που ξέσπασε πριν από μία δεκαετία και έπληξε την αξιοπιστία του εντύπου. 

Η News Corp. ανακοίνωσε ότι οι προβλέψεις της για τις ταμειακές ροές αναφορικά με την εφημερίδα Sun την οδήγησαν σε απομείωση της τάξης των 84 εκατ.στερλινών (119 εκατ.δολαρίων) το 2020, σύμφωνα με τον ισολογισμό της. Η αξία των εκδοτικών της δικαιωμάτων και οι τίτλοι της στις 28 Ιουνίου του 2020 αποτιμάτο στο μηδέν από τα 112 εκατ.στερλίνες το 2019. 

Επιπλέον, ο όμιλος έβαλε στην άκρη το ποσό των 52 εκατ.στερλινών για να καλύψει νομικές απαιτήσεις και αποζημιώσεις που σχετίζονται με το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών. 

Η εφημερίδα Sun αποτελούσε τη 16η πιο δημοφιλή πηγή ειδησεογραφικού περιεχομένου στη Βρετανία το 2020, σύμφωνα με τη ρυθμιστικη αρχή Ofcom στον χώρο του ειδησεογραφικού περιεχομένου. Η πανδημία έπληξε τα έσοδά της από τις διαφημίσεις αλλά και τις πωλήσεις της, με αποτέλεσμα να παρουσιάσει λειτουργικές ζημίες ύψους 197 εκατ.στερλινών έναντι ζημιών 55 εκατ.στερλινών του 2019. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News