Κόσμος Παρασκευή 11/06/2021, 09:55
ΚΟΣΜΟΣ

Σύνοδος G7: Έκλεισε λόγω κρουσμάτων ξενοδοχείο στο οποίο διέμεναν μέλη αποστολών και δημοσιογράφοι

Σύνοδος G7: Έκλεισε λόγω κρουσμάτων ξενοδοχείο στο οποίο διέμεναν μέλη αποστολών και δημοσιογράφοι

Παραθαλάσσιο ξενοδοχείο κοντά στην Κορνουάλη, όπου λαμβάνει χώρα η Σύνοδος του G7, έκλεισε προσωρινά εξαιτίας κρουσμάτων Covid-19. Το ξενοδοχείο Pedn Olva φιλοξενούσε μέλη του προσωπικού ασφαλείας της γερμανικής αποστολής, τα οποία σύμφωνα με το Sky News, δεν ενημερώθηκαν για τα κρούσματα και ενδεχομένως να χρειαστεί να κοιμηθούν σε σκηνή στην παραλία. 

Τα περισσότερα ξενοδοχεία είναι πλήρως κλεισμένα ενόψει της Συνόδου, που ανοίγει επισήμως σήμερα, Παρασκευή, τις εργασίας της. Στο Pedn Olva διέμεναν επίσης δημοσιογράφοι του CBS, αλλά και άλλων ειδησεογραφικών δικτύων. 

Οι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου επιβεβαίωσαν σε ανακοίνωσή τους στο Sky News ότι ένας «αριθμός» πελατών του διεγνώσθησαν θετικοί σοτν νέο κορωνοϊό και ότι έχει κλείσει πλήρως, ενώ αμέσως ειδοποιήθηκαν οι υγειονομικές αρχές της Αγγλίας. 

«Κατανοούμε ότι είναι πολύ περιορισμένες οι διαθέσιμες επιλογές διαμονής στην περιοχή αυτές τις ημέρες, αλλά η ασφάλεια της ομάδας μας και των πελατών μας είναι κορυφαία προτεραιότητα» τόνισαν στην ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι το ξενοδοχείο θα ανοίξει όταν όταν γίνει πλήρης απολύμανση και υπάρχει αρκετό προσωπικό για τη λειτουργία του». 

Το Sky News μετέδωσε ότι 13 από τους 17 υπαλλήλους του ξενοδοχείου έχουν μολυνθεί από Covid-19. 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News