Κόσμος Τετάρτη 9/06/2021, 20:54
ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Στα «σκαριά» εθνική υπηρεσία κατά του κυβερνοεγκλήματος

Ιταλία: Στα «σκαριά» εθνική υπηρεσία κατά του κυβερνοεγκλήματος

Εθνική υπηρεσία αρμόδια για την αντιμετώπιση του κυβερνοεγκλήματος αναμένεται να συστήσει η Ιταλία, σύμφωνα με προσχέδιο νόμου, καθώς η χώρα επιταχύνει το σχέδιό της να δημιουργήσει μία ενοποιημένη ψηφιακή υποδομή που θα καταστήσει πολύ πιο ασφαλή την αποθήκευση δεδομένων του δημοσίου τομέα. 

Η Ιταλία είναι μεταξύ των χωρών που εντείνουν τις προσπάθειές τους προκειμένου να θωρακιστούν απέναντι στις αυξημένες επιθέσεις από χάκερς, όπως συνέβη πρόσφατα στις ΗΠΑ. 

Η νέα υπηρεσία θα ενοποιήσει έξι διαφορετικά τμήματα που υπάρχουν σε διάφορες υπηρεσίες και υπουργεία, με το προσωπικό να φτάνει σε πρώτη φάση τα 300 άτομα, με την προοπτική να αυξηθεί στους 800 εργαζομένους μέχρι το 2027. Θα υπάγεται επίσης απευθείας στο πρωθυπουργικό γραφείο. 

Η διαδικασία θα γίνει με διαδικασία fast track, καθώς το σχέδιο νόμου αναμένεται να εγκριθεί από το ιταλικό υπουργικό συμβούλιο μέσα στην εβδομάδα, όπως αποκάλυψε πηγή από το πρωθυπουργικό γραφείο. 

Τα κονδύλια για τη νέα υπηρεσία θα προέλθουν από τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης, καθώς το εθνικό σχέδιο των 2.500 σελίδων που επέβαλε η Ιταλία στην Κομισιόν τον Απρίλιο προβλέπει την ψηφιακή αναβάθμιση της χώρας και του δημοσίου τομέα καθώς την ανάπτυξη νέας τεχνολογίας cloud που θα καταστήσει πιο ασφαλές το Δημόσιο. Το σχέδιο εκτιμάται στα 900 εκατ. ευρώ και θα συμμετέχουν σε αυτό και ξένες τεχνολογικές εταιρείες. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News