Κόσμος Τρίτη 8/06/2021, 16:59
ΚΟΣΜΟΣ

Pfizer/BioNTech: Δοκιμάζει το εμβόλιο σε παιδιά κάτω των 12 ετών

Η κλινική έρευνα θα αρχίσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες σε ΗΠΑ, Φινλανδία, Πολωνία και Ισπανία και θα περιλαμβάνει 4.500 συμμετέχοντες

Pfizer/BioNTech: Δοκιμάζει το εμβόλιο σε παιδιά κάτω των 12 ετών

Κλινικές δοκιμές του εμβολίου τους κατά του κορωνοϊού σε παιδιά κάτω των 12 ετών ξεκινούν οι  Pfizer και BioNTech.

Η κλινική έρευνα θα αρχίσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες σε ΗΠΑ, Φινλανδία, Πολωνία και Ισπανία και θα περιλαμβάνει 4.500 συμμετέχοντες.

Αξιοποιώντας στοιχεία από μία έρευνα αρχικού σταδίου, η οποία εκτίμησε την ασφάλεια, την ανεκτικότητα και την ανοσολογική ανταπόκριση του εμβολίου, οι δύο εταιρείες επέλεξαν να αλλάξουν τη δοσολογία για τα παιδιά.

Τα παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών θα λάβουν δόση 10 μικρογραμμαρίων, δηλαδή το ένα τρίτο από εκείνη που δίνεται στους εφήβους από 12 ετών και πάνω. Τα μικρότερα παιδιά, από 6 μηνών έως 5 ετών θα λάβουν 3 μικρογραμμάρια, δηλαδή το ένα δέκατο από τη δόση που χορηγείται στους ενήλικες.

Σημειώνεται ότι το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech εγκρίθηκε για χρήση στις ηλικίες 12-15 ετών στις ΗΠΑ στις 11 Μαΐου, ανοίγοντας το δρόμο για μαζικούς εμβολιασμούς παιδιών. Στις έρευνες που έγιναν με τη συμμετοχή πάνω από 2.000 εφήβων, το σκεύασμα βρέθηκε 100% αποτελεσματικό στην προστασία από τη συμπτωματική νόσο covid-19.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News