Κόσμος Δευτέρα 7/06/2021, 19:21
ΚΟΣΜΟΣ

Επιστροφή στην κανονικότητα; Σε υψηλό 15 μηνών η κίνηση στους δρόμους της Ευρώπης

Επιστροφή στην κανονικότητα; Σε υψηλό 15 μηνών η κίνηση στους δρόμους της Ευρώπης

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 15 μηνών, δηλαδή από τον Μάρτιο του 2020, αυξήθηκε τον Ιούνιο η κίνηση στους δρόμους των μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων, σ’ ακόμη μία ένδειξη της σταδιακής επιστροφής στην κανονικότητα.

Πιο συγκεκριμένα, τα στοιχεία της εταιρείας TomTom NV δείχνουν ότι ο μέσος όρος κυκλοφορίας την εβδομάδα 31/5 – 6/6 ήταν ακριβώς ίδιος με τον μέσο όρο της πρώτης εβδομάδας του Μαρτίου 2020.

Κι αυτό, μάλιστα παρά το γεγονός ότι η μέση εβδομαδιαία κυκλοφορία των Ι.Χ. υποχώρησε κατά 15% τον Απρίλιο εν μέσω του τελευταίου κύματος της πανδημίας.

Επιστροφή στην κανονικότητα; Σε υψηλό 15 μηνών η κίνηση στους δρόμους της Ευρώπης-1

Η επιτάχυνση των εμβολιασμών και η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, η οποία έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια του Μαΐου, είχαν ως αποτέλεσμα την αύξηση της κυκλοφορίας στους ευρωπαϊκούς δρόμους.

Δεν είναι τυχαίο, εξάλλου, ότι η ζήτηση για πετρέλαιο και καύσιμα βρίσκεται σε τροχιά σταθερής ανάκαμψης, με την Bank of America να προεξοφλεί την πλήρη επιστροφή στα προ-Covid επίπεδα εντός του 2020.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν και οι λιγότεροι αισιόδοξοι, οι οποίοι κρατούν μικρό καλάθι, δεδομένης της ύπαρξης σποραδικών εστιών έξαρσης του ιού, κυρίως στις αγορές της νοτιοανατολικής Ασίας.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News