Κόσμος Κυριακή 6/06/2021, 09:38
ΚΟΣΜΟΣ

Νιγηρία: Προσωρινή η απαγόρευση του Twitter 

Το Twitter είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στους Νιγηριανούς νεότερης ηλικίας

Νιγηρία: Προσωρινή η απαγόρευση του Twitter 

Ανακοίνωση εξέδωσε η κυβέρνηση της Νιγηρίας μετά την απαγόρευση του Twitter στη χώρα, αναφέροντας ότι η απογόρευση αυτή είναι προσωρινή και αποτέλεσμα πλήθους καταγγελιών και όχι επειδή το μέσο κοινωνικής δικτύωσης κατέβασε ανάρτηση του Νιγηριανού προέδρου. Στην ανάρτηση αυτή ο Μουχάμεντ Μπουχάρι, απειλούσε να τιμωρήσει τις ομάδες που κατηγορούνται για τις επιθέσεις σε κυβερνητικά κτίρια

Νωρίς το πρωί του Σαββάτου οι εταιρείες τηλεπικοινωνίας απέκλεισαν το Twitter έπειτα από κυβερνητική εντολή.

«Υπήρξε μια πληθώρα προβλημάτων για τη συγκεκριμένη πλατφόρμα στη Νιγηρία, όπου η παραπληροφόρηση και οι ψεύτικες ειδήσεις που διαδόθηκαν μέσω αυτής είχαν βίαιες συνέπειες. Όλο αυτό το διάστημα, η εταιρεία δεν είχε λογοδοτήσει», δήλωσε ο Γκάρμπα Σεχού, εκπρόσωπος του Μπουχάρι μέσω email. 

Ενώ δεν όρισε πότε θα αποκατασταθεί η πρόσβαση στο Twitter, η δήλωση αυτή επί της ουσίας ακύρωσε την προηγούμενη κυβερνητική ανακοίνωση ότι η απαγόρευση ήταν επ’ αόριστον.

«Η προσωρινή απαγόρευση του Twitter δεν συνιστά απάντηση στην αφαίρεση της ανάρτησης του προέδρου», τόνισε ο Σεχού..

Το Twitter είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στους Νιγηριανούς νεότερης ηλικίας, καθώς είναι η έκτη πιο δημοφιλής πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης και η απαγόρευσή του προκάλεσε τη γενική κατακραυγή. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, ανησυχεί για την απόφαση αυτή και θα εργαστεί για την αποκατάσταση της πρόσβασης.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News