Κόσμος Κυριακή 6/06/2021, 07:12
ΚΟΣΜΟΣ

Νιγηρία: 66 νεκροί σε επτά χωριά από επιθέσεις ενόπλων

Τους τελευταίους μήνες, έχουν ενταθεί οι επιθέσεις σε σχολεία

Φωτ. Reuters

Νεκροί είναι 66 άνθρωποι έπειτα από επιθέσεις που εξαπέλυσαν δεκάδες ένοπλοι ζωοκλέφτες σε επτά χωριά στη βορειοδυτική Πολιτεία Κεμπί της Νιγηρίας, όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο τις τοπικές αστυνομικές αρχές.

«Επιβεβαιώσαμε ότι 66 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις επιθέσεις» που εξαπολύθηκαν από άνδρες που επέβαιναν σε μοτοσικλέτες και επιτέθηκαν στα χωριά Κόρο, Κίμπι, Γιάγια, Ντίμι, Ζούτου, Ραφίν Γκόρα και Ιγκέντζεν την Πέμπτη στην περιοχή του Ντάνκο-Ουασάγκου, τόνισε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Ναφιού Αμπουμπακάρ.

«Η έρευνα βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη για να προσδιοριστεί η έκταση της καταστροφής που προκάλεσαν οι ληστές και η αναζήτηση άλλων πτωμάτων», πρόσθεσε.

Αστυνομικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν στην περιοχή για να αποτρέψουν περαιτέρω επιδρομές, ενώ κάτοικοι των χωριών που δέχτηκαν επίθεση εγκαταλείπουν τα σπίτια τους, είπε.

Στη βορειοδυτική Νιγηρία ένοπλες συμμορίες επιδίδονται σε λεηλασίες χωριών, κλοπές βοοειδών και απαγωγές με σκοπό την απόσπαση λύτρων.

Οι συμμορίες αυτές κρύβονται σε καταυλισμούς στο αχανές δάσος Ρούγκου, που εκτείνεται στις πολιτείες Κατσίνα, Ζάμφαρα, Καντούνα και Νίγηρα, από όπου εξαπολύουν επιθέσεις.

Τους τελευταίους μήνες, έχουν εντείνει τις επιθέσεις σε σχολεία, προκαλώντας αναταραχή σε όλο τον κόσμο.

moneyreview.gr με πληροφορίες από AFP

Money Review