Κόσμος Σάββατο 5/06/2021, 07:47
ΚΟΣΜΟΣ

Η εγκυμοσύνη ενός πάντα απογειώνει μετοχές

Η εγκυμοσύνη ενός πάντα απογειώνει μετοχές

Η είδηση ότι ενα θηλυκό πάντα στον ζωολογικό κήπο Ueno Zoo του Τόκιο ίσως είναι έγκυος πυροδότησε ράλι στις μετοχές δύο αλυσίδων εστιατορίων που βρίσκονται κοντά.

Το 15χρονο γιγαντιαίο πάντα Σιν Σιν έχει σημάδια εγκυμοσύνης, ανακοίνωσε ο ζωολογικός κήπος. Ωστόσο η κατάστασή του δεν έχει επιβεβαιωθεί και οι ψευδοκυήσεις είναι συχνές στα θηλαστικά. Τα πάντα διαδραματίζουν έναν πανίσχυρο ρόλο στην τουριστική βιομηχανία της Ιαπωνίας και οι ειδήσεις για εγκυμοσύνες έχουν και στο παρελθόν πυροδοτήσει ράλι μετοχών.

Αυτή τη φορά μεγάλος ωφελημένος ήταν η Totenko, αλυσίδα εστιατορίων με κινεζικό φαγητό, που είδε τη μετοχή της να κάνει άλμα σχεδόν 30% την Παρασκευή. Η ίδια μετοχή είχει επιδοθεί σε ράλι τόσο το 2013 όσο και το 2017 χάρη σε παρόμοια είδηση. Με άνοδο 8% έκλεισε και η μετοχή της αλυσίδας γαλλικών εστιατορίων Seiyoken. 

H Σιν Σιν ζευγάρωσε με τον Ρι Ρι στις 6 Μαρτίου. Και τα δύο πάντα είναι «δάνειο» από την Κίνα και έχουν ήδη ένα μικρό, τον Σιανγκ Σιανγκ που γεννήθηκε το 2017. Το 2012 η Σι Σι είχε γεννήσει και πάλι. Ήταν το πρώτο πάντα που γεννήθηκε στον ζωολογικό σε διάστημα 24 ετών, αλλά πέθανε μόλις έξι ημέρες μετά τη γέννησή του. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News