Κόσμος Σάββατο 5/06/2021, 07:11
ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

Κίνα: Εγκρίθηκε η χορήγηση του εμβολίου της Sinovac σε παιδιά 3 ετών και άνω

Κίνα: Εγκρίθηκε η χορήγηση του εμβολίου της Sinovac σε παιδιά 3 ετών και άνω

Την επείγουσα χρήση του εμβολίου της Sinovac Biotech κατά του κορωνοϊού σε παιδιά και εφήβους ηλικίας από 3 έως 17 ετών, ενέκρινε η Κίνα, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της εταιρείας Γιν Ουεϊντόνγκ.

Ο εμβολιασμός κατά του νέου κορωνοϊού στην Κίνα, όπου μέχρι τις 3 Ιουνίου είχαν χορηγηθεί 723.5 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων, είναι τώρα ανοιχτός μόνο για άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω.

Όπως διευκρίνισε ο Γιν μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, το πότε θα δοθεί το κινεζικό εμβόλιο της Sinovac σε νεότερες ηλικιακές ομάδες θα εξαρτηθεί από τη διαμόρφωση από τις υγειονομικές αρχές της στρατηγικής εμβολιασμού στη χώρα. Ο ίδιος σημείωσε ότι οι ανήλικοι έχουν μικρότερη προτεραιότητα για εμβολιασμό σε σύγκριση με τους ηλικιωμένους, οι οποίοι αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν σοβαρά συμπτώματα αν προσβληθούν.

Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα από τις κλινικές δοκιμές Φάσης Ι και ΙΙ έδειξαν ότι το εμβόλιο αυτό μπορεί να προκαλέσει ανοσολογική απόκριση στους μετέχοντες ηλικίας 3-17 ετών, και ότι οι περισσότερες παρενέργειες ήταν ήπιες.

Η υποστηριζόμενη από το κράτος Sinopharm, η οποία έχει αναπτύξει εμβόλιο δύο δόσεων παρόμοιας τεχνολογίας με αυτό της Sinovac, υποβάλλει επίσης δεδομένα για να λάβει έγκριση χορήγησης του σκευάσματος σε νεότερες ηλικιακά ομάδες. Επίσης εμβόλιο της CanSino Biologics, διαφορετικής τεχνολογίας, εισήλθε στην Φάση ΙΙ δοκιμών για την ηλικιακή ομάδα μεταξύ 6 και 17 ετών.

Σύμφωνα με τον Γιν, η Sinovac έχει επίσης ολοκληρώσει κλινική δοκιμή Φάσης ΙΙ στην οποία οι μετέχοντες έλαβαν μια τρίτη ενισχυτική δόση του εμβολίου της αφού είχαν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους με τις δύο καθορισμένες δόσεις.

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News