Κόσμος Τετάρτη 2/06/2021, 09:02
ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Δωρεά ποσού 800 εκατ. δολ. και εμβολίων στον ΠΟΥ εξετάζει το Τόκιο

Κορωνοϊός: Δωρεά ποσού 800 εκατ. δολ. και εμβολίων στον ΠΟΥ εξετάζει το Τόκιο

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Γιοσιχίντε Σούγκα σκοπεύει να δεσμευτεί για τη διάθεση 800 εκατ. δολαρίων στο πρόγραμμα COVAX του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, το οποίο διαθέτει εμβόλια κατά του κορωνοϊού σε χώρες που τα έχουν ανάγκη, όπως έγραψε σήμερα η εφημερίδα «The Mainichi».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Ιαπωνία, που έχει ήδη διαθέσει 200 εκατομμύρια δολάρια στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, αναμένεται να ανακοινώσει επίσης δωρεές δόσεων εμβολίου στο COVAX. Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός θα φιλοξενήσει σήμερα μία διαδικτυακή διάσκεψη για την παγκόσμια πρωτοβουλία COVAX. Στη διάσκεψη θα λάβουν μέρος η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις, ο Μπιλ Γκέιτς και εκπρόσωποι της ομάδας των χωρών G7.

Στόχος της διάσκεψη είναι να καλυφθεί ένα κενό χρηματοδότησης 1,7 δισ. δολαρίων, ενώ εκτιμάται ότι τόσο χώρες, όσο και οργανισμοί θα ενισχύσουν τις συνεισφορές τους σε χρήματα και σε δόσεις εμβολίων, όπως δήλωσε στο Reuters αξιωματούχος της ιαπωνικής κυβέρνησης την Τρίτη.

Ιάπωνες κοινοβουλευτικοί κάλεσαν την κυβέρνηση να διαθέσει παρτίδες του εμβολίου της AstraZeneca στην Ταϊβάν, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με έξαρση κρουσμάτων και έχει εμβολιάσει ποσοστό μικρότερο του 2% από το συνολικό πληθυσμό των 23,5 εκατομμυρίων κατοίκων της.

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News