Κόσμος Δευτέρα 31/05/2021, 15:30
ΚΟΣΜΟΣ

Η MIT έπιασε τον ανιψιό του Γκιουλέν σε επιχείρηση εκτός Τουρκίας

Αντιμετωπίζει κατηγορίες για τρομοκρατία

Η MIT έπιασε τον ανιψιό του Γκιουλέν σε επιχείρηση εκτός Τουρκίας

Στη σύλληψη και τον επαναπατρισμό του Σελαχαντίν Γκιουλέν, ανιψιού του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ Φετουλάχ Γκιουλέν, προχώρησε η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών MIT, κατά τη διάρκεια επιχείρησης σε χώρα του εξωτερικού.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο Anadolu, ο συλληφθείς έχει ήδη μεταφερθεί στην Τουρκία, όπου αντιμετωπίζει ποινή πολυετούς φυλάκισης, καθώς κατηγορείται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Το δημοσίευμα δεν αναφέρει ούτε τον τόπο ούτε τον χρόνο της επιχείρησης, με τις πληροφορίες πάντως να αναφέρουν ότι ο Σελαχαντίν ζούσε στην Κένυα, στην Αφρική.

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για ακόμη μία σύλληψη, η οποία συνδέεται με το κίνημα του Γκιουλέν και η οποία επέρχεται ως συνέπεια του αποτυχημένου πραξικοπήματος το καλοκαίρι του 2016.

Ο ίδιος ο Γκιουλέν, ο οποίος ήταν στο παρελθόν στενός σύμμαχος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είναι αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ, καθώς σε περίπτωση επαναπατρισμού αντιμετωπίζει πλήθος κατηγοριών.

Πάντως, έχει επανειλημμένως αρνηθεί κάθε εμπλοκή με το -προπενταετίας- πραξικόπημα. Από την πλευρά της, η Άγκυρα εδώ και χρόνια έχει χαρακτηρίσει την οργάνωση του Γκιουλέν ως τρομοκρατική οργάνωση. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News