Κόσμος Κυριακή 30/05/2021, 13:51
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Ανθρωποκυνηγητό για βαριά οπλισμένο πρώην στρατιωτικό

Γαλλία: Ανθρωποκυνηγητό για βαριά οπλισμένο πρώην στρατιωτικό

Ανθρωποκυνηγητό βρίσκεται σε εξέλιξη στο Ντορντόν της νοτιοδυτικής Γαλλίας για τη σύλληψη ενός άνδρα που πυροβόλησε κατά αστυνομικών, οι οποίοι είχαν κληθεί σε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας. Πρόκειται για έναν πρώην στρατιωτικό, ο οποίος φέρεται να είναι βαριά οπλισμένος. 

Οι ειδικές δυνάμεις της χωροφυλακής (GIGN) επιχειρούν στο χωριό Λαρντέν Σεν Λαζάρ. Δύο ελικόπτερα και 210 μέλη της χωροφυλακής επίσης συμμετέχουν στην επιχείρηση. «Είναι ένας πρώην στρατιωτικός, που είναι οπλισμένος, που μετακινείται γρήγορα, που κάνει χρήση του όπλου του», είπε ο περιφερειάρχης της Ντορντόν Φρεντερίκ Περισσά, στο τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV.

Η χωροφυλακή ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο άνδρας, ηλικίας περίπου 30 ετών, πρώην σύντροφος μιας νεαρής γυναίκας, εμφανίστηκε γύρω στα μεσάνυχτα στην οικία της «όπου βιαιοπράγησε σε βάρος του νέου συντρόφου της».

«Στη συνέχεια άρχισε να πυροβολεί εναντίον του θύματος, το οποίο κατάφερε να διαφύγει. Ο πρώην σύντροφος τριγυρνούσε στους δρόμους του χωριού και έλεγε ότι ήθελε να επιτεθεί εναντίον αστυνομικών. Άνοιξε πυρ προς την κατεύθυνσή τους και προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε δύο περιπολικά», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News