Κόσμος Κυριακή 30/05/2021, 12:23
ΚΟΣΜΟΣ

Ινδία: 120 εκατ. δόσεις εμβολίων κατά της Covid-19 τον Ιούνιο

φωτ. Reuters

Η Ινδία θα έχει στη διάθεσή της σχεδόν 120 εκατ. δόσεις εμβολίων κατά της COVID-19 για εγχώρια χρήση τον Ιούνιο, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Πρόκειται για σημαντική αύξηση από τις 79,4 εκατ. δόσεις που ήταν διαθέσιμες τον Μάιο.

Η Ινδία έχει χορηγήσει περίπου 212 εκατ. δόσεις, τις περισσότερες μετά την Κίνα και τις ΗΠΑ, αλλά έχει προσφέρει τις απαραίτητες δύο δόσεις μόνο στο 3% των 1,35 δισεκ. κατοίκων της.

Καθώς όμως ο εμβολιασμός προχωράει, φαίνονται και τα αποτελέσματα. Σήμερα η Ινδία ανακοίνωσε σήμερα τη μικρότερη ημερήσια αύξηση των κρουσμάτων εδώ και 46 ημέρες, με 165.553 περιστατικά να καταγράφονται τις προηγούμενες 24 ώρες. Οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 3.460.

Νωρίτερα αυτό τον μήνα, υψηλόβαθμος σύμβουλος της κυβέρνησης δήλωσε ότι πάνω από 2 δισεκ. δόσεις εμβολίων πιθανόν να είναι διαθέσιμες στην Ινδία μεταξύ Αυγούστου και Δεκεμβρίου φέτος, συμπεριλαμβανομένων των σκευασμάτων από δύο ινδικές εταιρίες παρασκευής.

Αρκετά κρατίδια της Ινδίας έχουν αναφέρει σοβαρή έλλειψη εμβολίων, γεγονός που έχει αναγκάσει πολλές περιοχές, μεταξύ των οποίων και την πρωτεύουσα Νέο Δελχί, να δώσουν και πάλι προτεραιότητα στους πολίτες άνω των 45 ετών.

Η Ινδία ξεκίνησε πρόσφατα να χορηγεί το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V, παράλληλα με το σκεύασμα της AstraZeneca που παρασκευάζεται από το Serum Institute of India (SII) και με το Covaxin της ινδικής εταιρίας Bharat Biotech.

Πηγή: Reuters 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News