Κόσμος Κυριακή 30/05/2021, 07:12
ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Νέα υβριδική μετάλλαξη εντοπίστηκε στο Βιετνάμ

Κορωνοϊός: Νέα υβριδική μετάλλαξη εντοπίστηκε στο Βιετνάμ

Οι αρχές στο Βιετνάμ εντόπισαν ένα νέο στέλεχος της Covid-19, το οποίο φαίνεται να είναι συνδυασμός του ινδικού και του βρετανικού στελέχους και μπορεί να μεταδοθεί μέσω του αέρα.

Ο υπουργός Υγείας του Βιετνάμ, Νγκιούεν Ταν Λονγκ, περιέγραψε την νέα αυτή μετάλλαξη ως «πολύ επικίνδυνη». Οι ιοί μεταλλάσσονται συνεχώς και τα περισσότερα στελέχη δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία. Ορισμένα ωστόσο καθιστούν τον ιό πιο μεταδοτικό. Από τον εντοπισμό της Covid-19 χιλιάδες μεταλλάξεις έχουν καταγραφεί. Ελάχιστες είναι αυτές που απασχολούν τους επιστήμονες και είναι εκείνες που ουσιαστικά εχουν προκαλέσει νέα κύματα της πανδημίας. 

Υπενθυμίζεται ότι το στέλεχος της Covid-19 που εντοπιστηκε στην Ινδία τον περασμένο Οκτώβριο και ονομάζεται B.1.617.2  είναι πιο μεταδοτικό από το βρετανικό στέλεχος B.1.1.7. Οι έως τώρα έρευνες έχουν δείξει πως τα εμβόλια της Pfizer και της AstraZeneca είναι άκρως αποτελεσματικά και στις μεταλλάξεις ύστερα από δύο δόσεις, αλλά η προστασία που παρέχει η πρώτη δόση φαίνεται να μειώνεται.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News