Κόσμος Σάββατο 29/05/2021, 22:30
ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

Ιταλία: Ανοίγει η εστίαση και στους εσωτερικούς χώρους

φωτ. ΑΠΕ ΜΠΕ

Η εστίαση στους εσωτερικούς χώρους την Ιταλίας ανοίγει από την ερχόμενη Τρίτη, με τους πελάτες των ιταλικών καφέ και εστιατορίων να μπορούν να καταναλώνουν φαγητό και ροφήματα και στο εσωτερικό των μαγαζιών. Θα μπορούν να τρώνε και όρθιοι, αλλά διατηρώντας πάντα την απόσταση ασφαλείας ενός μέτρου.

Την ερχόμενη Δευτέρα, δε, σε τρεις περιφέρειες (με πρωτεύουσα την Τεργέστη, το Κάλιαρι της Σαρδηνίας και στην μικρή περιοχή Μολίζε της κεντρικής Ιταλίας) θα καταργηθεί η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας.

Ο περιφερειάρχης της Σαρδηνίας Κρίστιαν Σολίνας, τέλος, αποφάσισε ότι όλοι οι Ιταλοί πολίτες που επισκέπτονται το νησί του (έστω και αν προέρχονται από περιοχές με χαμηλό αριθμό κρουσμάτων) θα πρέπει να φέρουν μαζί τους αρνητικό μοριακό τεστ, πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση στην οποία να αναφέρεται ότι θεραπεύτηκαν από τον κορωνοϊό.

Nα σημειωθεί ότι το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία καταγράφηκαν 3.351 περιστατικά κορωνοϊού και 83 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Χθες τα κρούσματα ήταν 3.738, με 126 νεκρούς.

Παράλληλα, το 19,57% των πολιτών, έως τώρα , εμβολιάσθηκε και με τις δυο δόσεις των σκευασμάτων κατά του κορωνοϊού. Πρόκειται, δηλαδή, για 11.596.495 κατοίκους της χώρας. Συνολικά, έχουν χορηγηθεί 33.770.194 δόσεις εμβολίου.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News