Κόσμος Σάββατο 29/05/2021, 08:05
ΚΟΣΜΟΣ

Αντιμέτωπος με δίκη ο μεγάλος αντίπαλος του Ερντογάν

Αντιμέτωπος με δίκη ο μεγάλος αντίπαλος του Ερντογάν

Ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου βρίσκεται αντιμέτωπος με δίκη εξαιτίας δήλωσης που να είχε κάνει για τις δημοτικές εκλογές του 2019. Εισαγγελέας ζήτησε να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης 4 ετών και 1 μήνα.

Ο κ. Ιμάμογλου, μέλος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) και πθανός αντίπαλος του Ταγίπ Ερντογάν στις προεδρικές εκλογές του 2023, κατηγορείται για δημόσια εξύβριση μελών της εκλογικής επιτροπής της Τουρκίας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu. 

O ίδιος απορρίπτει τις κατηγορίες τονίζοντας ότι δεν είχε μιλήσει για συγκεκριμένα πρόσωπα, αλλά έκανε «οξείες πολιτικές επικρίσεις», είχε πει.

Ο δήμαρχος φέρεται να είχε αποκαλέσει «ηλίθιους» τους αξιωματούχους της εκλογικής επιτροπής που είχαν ακυρώσει τις εκλογές του Μαρτίου του 2019, σύμφωνα με τη φιλοκυβερνητική εφημερίδα Sabah. Η επίμαχη δήλωση είχε γίνει στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου τον Νοέμβριο του 2019. 

Σε εκείνες τις εκλογές ο κ. Ιμάμογλου είχε κερδίσει οριακά τον πρώην πρωθυπουργό της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης. Μετά την απόφαση της εκλογικής επιτροπής να ακυρωθεί η διαδικασία, στις νέες δημοτικές εκλογές που διεξήχθησαν τον Ιούνιο, κέρδισε με μεγάλη διαφορά.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News