Κόσμος Πέμπτη 27/05/2021, 13:02
ΚΟΣΜΟΣ

Vessel: Όταν ένα αξιοθέατο γίνεται hotspot για αυτοκτονίες

Vessel: Όταν ένα αξιοθέατο γίνεται hotspot για αυτοκτονίες

Καθώς τα τουριστικά αξιοθέατα σε όλο τον κόσμο αρχίζουν να ανοίγουν και πάλι τις πόρτες τους στο κοινό, οι υπεύθυνοι του «Vessel» της Νέας Υόρκης έχουν μεγαλύτερα προβλήματα να αντιμετωπίσουν από τον κορωνοϊό.

Το κτίσμα, που αποτελείται από 154 σκάλες οι οποίες συνδέονται μεταξύ τους, προσφέρει στους επισκέπτες εκπληκτική θέα στην πόλη από ύψος 45 μέτρων, με αποτέλεσμα να εξελίσσεται σε ένα νέο τοπόσημο της Νέας Υόρκης.

Όμως έπειτα από τρεις αυτοκτονίες νέων τον τελευταίο χρόνο, οι υπεύθυνοι αναγκάστηκαν να κλείσουν τις πόρτες.

Τον Ιανουάριο, η είσοδος επισκεπτών απαγορεύτηκε, αφότου ένας 21χρονος άνδρας που αναζητείτο από την αστυνομία για την εμπλοκή του σε θανάσιμη επίθεση στο Τέξας, πήδηξε από το κτίσμα, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί. Ήταν η τρίτη αυτοκτονία σε διάστημα 15 μηνών στο Vessel. 

Vessel: Όταν ένα αξιοθέατο γίνεται hotspot για αυτοκτονίες-1
φωτ.: Hudson Yards/Timothy Schenck

Τώρα, το αξιοθέατο θα ανοίξει και πάλι, εφαρμόζοντας ωστόσο νέα μέτρα ασφαλείας. Οι υπεύθυνοι τριπλασιάζουν το προσωπικό και τους φύλακες και τοποθετούν ταμπέλες με το τηλέφωνο γραμμής υποστήριξης για την αποτροπή των αυτοκτονιών. Επίσης, κανένας επισκέπτης δεν θα μπορεί να εισέλθει στο Vessel μόνος του, αλλά θα πρέπει να συνοδεύεται από τουλάχιστον ένα άτομο ακόμα.

Στα εισιτήρια θα αναφέρεται το εξής μήνυμα: «Το Vessel γίνεται εκπληκτικό από τους ανθρώπους που το επισκέπτονται και το βιώνουν μαζί με άλλους. Ο καθένας σας είναι σημαντικός για εμάς και για τόσους πολλούς ακόμα. Συνεργαζόμαστε με τους φίλους μας στο Ίδρυμα Born This Way για να διαδώσουμε το μήνυμα του ρόλου που παίζει ο καθένας μας ώστε να χτίσουμε έναν πιο ευγενικό κόσμο».

Τα εισιτήρια για την πρώτη ώρα κάθε μέρας καθώς και για τα παιδιά κάτω των 5 ετών είναι δωρεάν, ενώ μετά κοστίζουν 10 δολάρια ανά άτομο.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNN

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News