Κόσμος Πέμπτη 27/05/2021, 09:19
ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: «Πράσινο» φως από τις ΗΠΑ στη θεραπεία αντισωμάτων των Vir και GSK

Για ήπια έως μέτρια περιστατικά

Κορωνοϊός: «Πράσινο» φως από τις ΗΠΑ στη θεραπεία αντισωμάτων των Vir και GSK

Το «πράσινο» φως στην επείγουσα χρήση της θεραπείας αντισωμάτων κατά της Covid-19, η οποία έχει αναπτυχθεί από τις Vir Biotechnology και GlaxoSmithKline (GSK), άναψε η Επιτροπή Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) στις ΗΠΑ.

Η θεραπεία, η οποία φέρει την ονομασία Sotrovimab, αφορά ήπιας έως μέτριας περιστατικά κορωνοϊού, σε ανθρώπους ηλικίας άνω των 12 ετών.

Από την άλλη πλευρά, όμως, το φάρμακο δεν εγκρίθηκε για όσους νοσηλεύονται εξαιτίας των επιπλοκών της Covid ή χρειάζονται να κάνουν θεραπεία με οξυγόνο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Sotrovimab εντάσσεται στην κατηγορία των μονοκλωνικών αντισωμάτων, μιμούμενο τα φυσικά αντισώματα, τα οποία παράγει ο οργανισμός για να καταπολεμήσουν μια ασθένεια.

Σύμφωνα με τις Vir – GSK, η θεραπεία θα καταστεί διαθέσιμη για τους ασθενείς Covid-19 τις αμέσως επόμενες εβδομάδες.

Παρόμοια φάρμακα έχουν αναπτυχθεί κι από άλλες εταιρείες, όπως οι Regeneron Pharmaceuticals και Eli Lilly, τα οποία επίσης έχουν λάβει έγκριση από τις αμερικανικές αρχές.

Στη Γηραιά Ήπειρο, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) έχει ταχθεί υπέρ της χρήσης του Sotrovimab σε όσους ασθενείς κινδυνεύουν να νοσήσουν βαριά και δεν χρειάζονται οξυγόνο.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News