Κόσμος Δευτέρα 24/05/2021, 21:48
ΑΤΥΧΗΜΑ

Μαλαισία: Ατύχημα στο μετρό – Σύγκρουση τρένων με πολλούς τραυματίες

Μαλαισία: Ατύχημα στο μετρό – Σύγκρουση τρένων με πολλούς τραυματίες

Περισσότεροι από 200 άτομα τραυματίστηκαν σήμερα στη Μαλαισία, όταν δύο συρμοί του μετρό συγκρούστηκαν σε μια υπόγεια σήραγγα, κοντά στους Δίδυμους Πύργους Petronas, στην πρωτεύουσα Κουάλα Λουμπούρ, όπως έγινε γνωστό από αξιωματούχους.

Σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών Γουί Κα Σιόνγκ, η σύγκρουση αποτελεί το πρώτο σοβαρό ατύχημα που συμβαίνει στα 23 χρόνια λειτουργίας του δικτύου του μετρό και δεσμεύτηκε για τη διεξαγωγή έρευνας.

Το ατύχημα σημειώθηκε περίπου στις 8.45 το βράδυ, όταν ένα από τα τρένα, το οποίο κινείτο χωρίς επιβάτες, έπειτα από εργασίες επισκευής, συγκρούστηκε μετωπικά με ένα άλλο τρένο, όπου επέβαιναν 213 άνθρωποι και κινείτο στην αντίθετη κατεύθυνση, στην ίδια σιδηρογραμμή, όπως χαρακτηριστικά εξήγησε ο επικεφαλής της αστυνομίας Μοχάμαντ Ζαϊνάλ Αμπντουλάχ.

Σαράντα επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά και άλλοι 166 υπέστησαν μικροτραύματα, είπε ο αξιωματικός σε δημοσιογράφους. Η σύγκρουση σημειώθηκε σε τμήμα της σήραγγας, περίπου 100 μέτρα από τον σταθμό KLCC, έξω από τους πύργους Petronas.

Οι Δίδυμοι Πύργοι Petronas, με 88 ορόφους, είναι οι υψηλότεροι δίδυμοι πύργοι στον κόσμο.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNN

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS