Κόσμος Δευτέρα 24/05/2021, 13:05
ΚΟΣΜΟΣ

Μόσχα για Λευκορωσία: Σοκαριστική η αντίδραση της Δύσης

Μόσχα για Λευκορωσία: Σοκαριστική η αντίδραση της Δύσης

Για «υποκρισία» κατηγόρησε τη Δύση η Μόσχα, στηλιτεύοντας τις αντιδράσεις που προκάλεσε η αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους της Ryanair στο Μινσκ και η σύλληψη του δημοσιογράφου Ρομάν Προτάσεβιτς. «Είναι σοκαριστικό το γεγονός ότι η Δύση χαρακτηρίζει ‘σοκαριστικό’ το περιστατικό στον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας» έγραψε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα στο Facebook.

«Είτε θα πρέπει να θεωρούν σοκαριστική την αναγκαστική προσγείωση στην Αυστρία του αεροσκάφους του προέδρου της Βολιβίας κατόπιν αιτήματος των ΗΠΑ… ή (δεν) δεν πρέπει να σοκάρονται από αντίστοιχη συμπεριφορά άλλων» σχολίασε.

Η Λευκορωσία χαρακτήρισε σήμερα «αβάσιμες» τις κατηγορίες της Ε.Ε. και υποστήριξε ότι έδρασε νόμιμα. Οι 27 Ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν απόψε για το ενδεχόμενο επιβολής νέων κυρώσεων κατά του Μινσκ.

O CEO της Ryanair Μάικλ Ο΄Λίρι έκανε λόγο από την πλευρά του για «κρατική αεροπειρατεία» και εκτίμησε πως μέσα στο αεροπλάνο υπήρχαν και πράκτορες της KGB.

Η αεροπορική εταιρεία της Λετονίας, AirBaltic, γνωστοποίησε νωρίτερα σήμερα ότι θα αποφεύγει τον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας μέχρις ότου η κατάσταση γίνει σαφέστερη ή εκδοθεί απόφαση από τις αρχές.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News