Κόσμος Σάββατο 22/05/2021, 22:49
ΚΟΣΜΟΣ

Ιδιοκτήτης Ever Given: Η αρχή της Διώρυγας του Σουέζ ευθύνεται για την προσάραξη

Ιδιοκτήτης Ever Given: Η αρχή της Διώρυγας του Σουέζ ευθύνεται για την προσάραξη

Ο ιδιοκτήτης του Ever Given, το οποίο προκάλεσε διακοπή της κυκλοφορίας στη Διώρυγα του Σουέζ τον Μάρτιο, ανέφερε ότι η αρχή της Διώρυγας ευθύνεται για την προσάραξη του γιγάντιου πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, όπως ανέφερε μεταξύ άλλων σήμερα Σάββατο δικηγόρος που τον εκπροσωπεί.

Το Ever Given, το οποίο είναι ένα από τα μεγαλύτερα πλοία μεταφορών στον κόσμο, προσάραξε στη Διώρυγα στις 23 Μαρτίου εξαιτίας σφοδρών ανέμων, και παρέμεινε ακινητοποιημένο για έξι ημέρες, διακόπτοντας την κυκλοφορία και από τις δύο πλευράς και προκαλώντας καθυστερήσεις στο παγκόσμιο εμπόριο.

Το σκάφος παρέμεινε έκτοτε σε μια λίμνη μεταξύ δύο τμημάτων του καναλιού, καθώς η Αρχή της Διώρυγας του Σουέζ (SCA) ζητεί αποζημίωση ύψους 916,5 εκατ. δολαρίων από τον Ιάπωνα ιδιοκτήτη Shoei Kisen.

Οι δικηγόροι που εκπροσωπούν τον Kisen αναφέρουν ότι η SCA ευθύνεται για την προσάραξη του πλοίου καθώς του επέτρεψε να εισέλθει στη Διώρυγα εν μέσω κακοκαιρίας, δήλωσε στο Reuters μέλος της νομικής ομάδας, προσθέτοντας ότι η αρχή δεν κατάφερε να αποδείξει πως υπήρξε κάποια ευθύνη από την πλευρά του πλοίου. 

Moneyreview.gr, με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News