Κόσμος Σάββατο 22/05/2021, 21:29
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο άνοιξε έρευνα για άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα (βίντεο)

ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο άνοιξε έρευνα για άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα (βίντεο)

Περιστατικά με άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα, όπως το παρακάτω που κινηματογραφήθηκε από πλοίο του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού, βρίσκονται υπό διερεύνηση, όπως επιβεβαίωσε σήμερα Σάββατο το Πεντάγωνο στις ΗΠΑ.

Το περιστατικό χρονολογείται από τον Σεπτέμβριο του 2019 και δημοσιεύθηκε με την έγκριση του Πενταγώνου την περασμένη Τετάρτη., ενώ πρόκειται για μια από τις περιπτώσεις που αποτελούν τμήμα έρευνας, σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας.

Το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό είχε επιβεβαιώσει τη γνησιότητα των εικόνων του 2019, χωρίς ωστόσο να τις δημοσιοποιήσει για ενάμιση χρόνο, «προκειμένου να διαλυθούν οι όποιες αμφιβολίες του κοινού γύρω από τη γνησιότητα του υλικού», δήλωσε την Τετάρτη η εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Σου Γκάου.

«Ύστερα από προσεκτική μελέτη των εικόνων βίντεο, η υπηρεσία αποδέχθηκε το αίτημα για δημοσιοποίησή τους, καθώς δεν αποκαλύπτονται σε αυτά διαβαθμισμένες πληροφορίες ή απόρρητα οπλικά συστήματα», είπε η κ. Γκάου.

Σύμφωνα με το CNN, εκπρόσωποι των υπηρεσιών ασφαλείας πρόκειται τον Ιούνιο να προβούν στο αμερικανικό Κογκρέσο στον αποχαρακτηρισμό απόρρητων πληροφοριών που έχουν συλλέξει σχετικά με UFO.

Το αμερικανικό ναυτικό είχε αναφέρει το 2019 ότι τα τελευταία χρόνια είχε σημειωθεί ένας αριθμός αναφορών παρουσίας μη εξουσιοδοτημένων ή/και μη ταυτοποιηθέντων ιπτάμενων αντικειμένων που εισήλθαν σε διάφορα πεδία και σε εναέριο χώρο που ελέγχει ο στρατός.

Moneyreview.gr, με πληροφορίες από CNN, Kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS