Κόσμος Σάββατο 22/05/2021, 19:20
ΚΟΣΜΟΣ

Πολωνία: Το πρώτο μέλος του NATO που θα αγοράσει τουρκικά drones

Πολωνία: Το πρώτο μέλος του NATO που θα αγοράσει τουρκικά drones

Η Πολωνία πρόκειται να αγοράσει 24 ένοπλα drones από την Τουρκία, όπως ανακοίνωσε το πολωνικό υπουργείο Άμυνας σήμερα Σάββατο, και γίνεται έτσι η πρώτη χώρα – μέλος του NATO που θα πραγματοποιήσει αγορά τουρκικών μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων.

Τα Bayraktar TB2 είναι ένοπλα drones με αντιαρματικά βλήματα και τα πρώτα εξ αυτών θα διατεθούν στη χώρα το επόμενο έτος.

Ο Πολωνός υπουργός άμυνας δήλωσε στο κρατικό ραδιόφωνο ότι τα τουρκικά drones «έχουν αποδείξει την αποτελεσματικότητά τους σε πολέμους» και πρόσθεσε ότι θα βρίσκονται υπό την επιμέλεια στρατιωτικής εταιρείας, χωρίς ωστόσο να δώσει περαιτέρω πληροφορίες.

Το συμβόλαιο πρόκειται να υπογραφεί κατά την επίσκεψη του Πολωνού Προέδρου στην Τουρκία την επόμενη εβδομάδα, χωρίς να ακολουθηθεί η διαδικασία σύναψης δημοσίων συμβάσεων.

Οι τουρκικές αρχές ανέφεραν ότι η Τουρκία έχει γίνει ο τέταρτος μεγαλύτερος κατασκευαστής drone στον κόσμο από τότε που ο πρόεδρος Ερντογάν αύξησε την εγχώρια παραγωγή προκειμένου να μειώσει την εξάρτηση της χώρας από όπλα δυτικών χωρών.

Moneyreview.gr, με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News