Κόσμος Σάββατο 22/05/2021, 17:18
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ – Γάζα: Πιέσεις ΟΗΕ και στις δύο πλευρές για παρακολούθηση της εκεχειρίας

Η εκεχειρία έβαλε τέλος σε 11 ημέρες εναέριων επιθέσεων από το Ισραήλ καθώς και σε ένα μπαράζ ρουκετών από τη Χαμάς

Ισραήλ – Γάζα: Πιέσεις ΟΗΕ και στις δύο πλευρές για παρακολούθηση της εκεχειρίας

Μετά από επιθεώρηση των κατεστραμμένων περιοχών της Γάζας που επλήγησαν από εναέριες επιθέσεις κατά τη διάρκεια των εχθροπραξιών μεταξύ του Ισραήλ και της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς, ανώτατη αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών ζήτησε σήμερα Σάββατο και από τις δύο πλευρές να παρακολουθούν την εκεχειρία, ενώ οι ομάδες διάσωσης θα αξιολογούν τις ζημιές.

Ισραήλ – Γάζα: Πιέσεις ΟΗΕ και στις δύο πλευρές για παρακολούθηση της εκεχειρίας-1

Η εκεχειρία, η οποία ξεκίνησε να ισχύει τα ξημερώματα της Παρασκευής, έβαλε τέλος σε 11 ημέρες εναέριων επιθέσεων του Ισραήλ καθώς και σε ένα μπαράζ ρουκετών της Χαμάς εναντίον της ισραηλινής πλευράς.

«Χθες το βράδυ επικρατούσε ησυχία, και προφανώς ελπίζουμε ότι θα κρατήσει. Όλοι θα πρέπει να διατηρήσουν μια ψύχραιμη στάση και να απέχουν από προκλητικές ενέργειες», ανέφερε η Ανθρωπιστική Συντονίστρια του ΟΗΕ για τα Παλαιστινιακά Εδάφη, Λιν Χέιστινγκς από τη Γάζα.

Ισραήλ – Γάζα: Πιέσεις ΟΗΕ και στις δύο πλευρές για παρακολούθηση της εκεχειρίας-2

Η Χέιστινγκς συνομίλησε με επιζώντες στην οδό Wehda, η οποία επλήγη σε μεγάλο βαθμό, και όπου Παλαιστίνιοι υγειονομικοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι 42 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, συμπεριλαμβανομένων 22 μελών μιας οικογένειας, κατά τις εναέριες επιθέσεις του Ισραήλ.

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε πως το αεροσκάφος του είχε ως στόχο τις σήραγγες που χρησιμοποιούσε η Χαμάς, και πως αυτό προκάλεσε την κατάρρευση κτιρίων που βρίσκονταν από πάνω τους.

Moneyreview.gr, με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News