Κόσμος Παρασκευή 21/05/2021, 11:14
ΚΟΣΜΟΣ

Βολές κατά του BBC από τον πρίγκιπα Γουίλιαμ: «Έπαιξε με τους φόβους της μητέρας μου»

Βολές κατά του BBC από τον πρίγκιπα Γουίλιαμ: «Έπαιξε με τους φόβους της μητέρας μου»

Δριμεία κριτική στο BBC εξαπέλυσε ο πρίγκιπας Γουίλιαμ, στον απόηχο του πορίσματος ανεξάρτητης έρευνας σύμφωνα με το οποίο η μητέρα του, Νταϊάνα, εξαπατήθηκε από τον δημοσιογράφο του βρετανικού δικτύου Μάρτιν Μπασίρ για να παραχωρήσει την ιστορική συνέντευξη του 1995. Σε εκείνη τη συνέντευξη η Νταϊάνα είχε αποκαλύψει δημοσίως τη ρήξη στη σχέση της με τον Κάρολο. 

Όπως προέκυψε από την έρευνα ο Μπασίρ είχε δείξει στον αδελφό της Νταϊάνας, Τσαρλς Σπένσερ, πλαστά αντίγραφα κίνησης λογαριασμών που υποτίθεται έδειχναν ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας πλήρωναν δύο πρόσωπα στο βρετανικό παλάτι προκειμένου να κατασκοπεύουν την αδελφή του, κάτι που ώθησε τον Σπένσερ να συστήσει τον δημοσιογράφο στην αδελφή του.

Όπως σημείωσε στη βιντεοσκοπημένη δήλωσή του ο δούκας του Κέμπριτζ οι ψευδείς ισχυρισμοί του Μπασίρ «έπαιξαν με τους φόβους της και τροφοδότησαν παράνοια», καθώς και ότι του προκαλεί «απερίγραπτη λύπη» το ότι τα σφάλματα του BBC «συνέβαλαν σημαντικά στο φόβο, την παράνοια και την απομόνωσή της» που θυμάται από εκείνα τα τελευταία χρόνια μαζί της.

Κατηγόρησε δε το BBC για «οικτρή ανικανότητα» και τόνισε πως ο «ανειλικρινής τρόπος» με τον οποίο εξασφαλίστηκε η συνέντευξη επηρέασε σημαντικά τα όσα είπε η μητέρα του, αλλά και διατάραξε τη σχέση των γονιών του. 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News