Κόσμος Τρίτη 1/12/2020, 13:51
ΚΟΣΜΟΣ

Από τον Ιανουάριο η έναρξη των εμβολιασμών στην Ευρώπη

Αίτημα έγκρισης από Pfizer - Moderna

Από τον Ιανουάριο η έναρξη των εμβολιασμών στην Ευρώπη

Με τον νέο χρόνο αναμένεται να ξεκινήσει η διανομή των εμβολίων κατά της Covid-19 στην Ευρώπη, όπως διευκρίνισε σήμερα ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Παρότι οι Pfizer – BioNTech και Moderna έχουν ήδη υποβάλλει αίτημα έγκρισης στις ευρωπαϊκές αρχές, θα απαιτηθούν ορισμένες εβδομάδες προκειμένου να λάβουν το πράσινο φως.

«Εάν οι ειδικοί λάβουν επαρκή δεδομένα από τις φαρμακοβιομηχανίες Pfizer και Moderna για τα υποψήφια εμβόλια, ο Οργανισμός θα ολοκληρώσει τις αξιολογήσεις του στις 29 Δεκεμβρίου και στις 12 Ιανουαρίου, αντίστοιχα, το νωρίτερο» επεσήμανε ο ΕΟΦ.

Αυτό, ουσιαστικά, μεταθέτει την έναρξη της διάθεσης των εμβολίων κατά του κορωνοϊού για το νέο έτος, διαψεύδοντας τις προσδοκίες για άμεση έναρξη των εμβολιασμών εντός του Δεκεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίς το πρωί της Τρίτης έγινε γνωστό ότι οι δύο φαρμακευτικές εταιρείες υπέβαλαν αίτημα έγκρισης στις αρμόδιες φαρμακευτικές αρχές.

Τα προωθούμενα εμβόλια, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών, εξασφαλίζουν ανοσία σε ποσοστό τουλάχιστον 94%. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News