Κόσμος Τρίτη 1/12/2020, 13:34
ΚΟΣΜΟΣ

Μοderna: Ένα βήμα πριν από την έγκριση του εμβολίου στην Ευρώπη

Μοderna: Ένα βήμα πριν από την έγκριση του εμβολίου στην Ευρώπη

Το «πράσινο φως» από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων για την κυκλοφορία του υποψήφιου εμβολίου για την καταπολέμηση του Covid-19 ζητεί και η Moderna, με τον Οργανισμό να ανακοινώνει σήμερα ότι έλαβε σήμερα σχετικό αίτημα από την εταιρεία.

Αίτημα για την έγκριση του εμβολίου στην Ευρώπη έχει καταθέσει στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων και η Pfizer-BioNTech.

Tα αποτελέσματα από το προχωρημένο στάδιο δοκιμών δείχνουν ότι το εμβόλιο της Moderna είναι αποτελεσματικό πάνω από 94%, χωρίς ιδιαίτερες ανησυχίες σχετικά με την ασφάλειά του. Σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, εάν τα στοιχεία από τις κλινικές δοκιμές αποδειχθούν επαρκή, τότε είναι πιθανή η αξιολόγηση του εμβολίου της Moderna έως τις 12 Ιανουαρίου.

Η εταιρεία ενημέρωσε επίσης ότι παρουσιάζει 100% δείκτη επιτυχίας στο να προλαμβάνει της βαριές μορφές COVID-19. Τα στοιχεία αυτά καθιστούν πιθανό το υποψήφιο εμβόλιο της Moderna να είναι το δεύτερο που θα λάβει επείγουσα έγκριση εντός του 2020. 

«Πιστεύουμε ότι έχουμε ένα εμβόλιο με υψηλό επίπεδο αποτελεσματικότητας. Τώρα έχουμε τα στοιχεία να το αποδείξουμε», είχε αναφέρει πρόσφατα στο Reuters ο Επικεφαλής Ιατρός της Moderna, δρ Ταλ Ζακς.

«Αναμένουμε να παίξει έναν βασικό ρόλο στην αντιμετώπιση της πανδημίας», προσθέτει. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News