Κόσμος Τρίτη 18/05/2021, 13:30
ΚΟΣΜΟΣ

Νέα έρευνα: Ασφαλής η «μίξη» δύο διαφορετικών εμβολίων

Αποτελεσματική και χωρίς παρενέργειες

Νέα έρευνα: Ασφαλής η «μίξη» δύο διαφορετικών εμβολίων

Θετική και χωρίς παρενέργειες αποδεικνύεται η «μίξη» δύο διαφορετικών εμβολίων, όπως προκύπτει από ισπανική έρευνα, η οποία δημοσιεύεται σήμερα από το Ιατρικό Ίδρυμα «Carlos III».

Πιο συγκεκριμένα, η έρευνα καταδεικνύει ότι η χρήση μίας δόσης του εμβολίου Pfizer σε όσους έχουν κάνει ήδη την πρώτη δόση του εμβολίου AstraZeneca είναι απολύτως ασφαλής και αποτελεσματική.

Σύμφωνα με τα επιστημονικά ευρήματα, τα οποία αφορούν όσους έχουν ήδη κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca, οι πολίτες που έλαβαν και μία δεύτερη δόση του εμβολίου της Pfizer έχουν κατά 30 έως 40 φορές υψηλότερη ανοσία σε σχέση με όσους έμειναν στη μία δόση της AstraZeneca.

Σε σύνολο δείγματος 600 ατόμων, οι περιπτώσεις παρενεργειών ήταν ελάχιστες, σπεύδει να προσθέσει η ισπανική έρευνα, ανάβοντας το «πράσινο» φως στην χρήση δύο διαφορετικών εμβολίων.

Υπενθυμίζεται ότι αρκετοί πολίτες της Ε.Ε. εμφανίζονται διστατικοί στην χρήση του εμβολίου της AstraZeneca, λόγω των μεμονωμένων περιστατικών θρομβώσεων.

Την ίδια ώρα, η Κομισιόν, ως απόρροια της διένεξης για το χρονοδιάγραμμα παραδόσεων, έχει καταστήσει σαφές ότι δεν πρόκειται να προβεί σε νέα παραγγελία από την βρετανική φαρμακοβιομηχανία.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News