Κόσμος Τρίτη 1/12/2020, 12:48
ΚΟΣΜΟΣ

Pfizer-BioNTech: Ζητούν την έγκριση για διάθεση του εμβολίου στην Ευρώπη

FILE PHOTO: Syringes are seen in front of displayed Biontech and Pfizer logos in this illustration taken November 10, 2020. REUTERS/Dado Ruvic/File Photo

Αίτημα στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων για την έγκριση του πειραματικού εμβολίου για την καταπολέμηση του κορωνοϊού κατέθεσαν σήμερα οι Pfizer-BioNTech, αναμένοντας τη σχετική έγκριση χορήγησης του εμβολίου πριν από τα τέλη του έτους.

Οι Pfizer-BioNTech είχαν καταθέσει αντίστοιχο αίτημα στις 20 Νοεμβρίου στην αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων(FDA) με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, σε ένα ακόμη βήμα που τις φέρνει κοντά στην επίσημη κυκλοφορία του εμβολίου.

Οι δύο εταιρείες βρίσκονται στήθος με στήθος με τη Moderna στην «κούρσα» των εμβολίων, η οποία ανακοίνωσε χθες ότι θα ζητήσει από τις ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές την υπό προϋποθέσεις έγκριση του εμβολίου της.

Στα τελικά αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών, το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech είχε αποτελεσματικότητα 95% στην προστασία κατά της νόσου Covid-19 και χωρίς ιδιαίτερες παρενέργειες, γεγονός που αυξάνει τις πιθανότητες για το «πράσινο φως» σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Money Review