Κόσμος Δευτέρα 17/05/2021, 18:57
ΚΟΣΜΟΣ

H J&J «κόβει» στο μισό τις παραδόσεις εμβολίων στην Ε.Ε.

Για την τρέχουσα εβδομάδα

H J&J «κόβει» στο μισό τις παραδόσεις εμβολίων στην Ε.Ε.

Τη μείωση των παραδόσεων του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson κατά 50% αναμένει η Ευρωπαϊκή Ένωση την τρέχουσα εβδομάδα, γεγονός το οποίο επαναφέρει τις ανησυχίες για την πρόοδο του εμβολιαστικού προγράμματος στη Γηραιά Ήπειρο.

Σύμφωνα με το συμβόλαιο που έχει υπογραφεί, η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία δεσμεύεται να παραδώσει 55 εκατ. δόσεις στο β’ τρίμηνο, δηλαδή από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο.

Έχοντας, όμως, φθάσει στα μέσα Μαΐου, η J&J έχει παράσχει στις Βρυξέλλες λιγότερο από 5 εκατ. δόσεις, αριθμός ο οποίος αντιστοιχεί σε κάτω από 10% επί του συνολικού στόχου.

Σαν να μην έφθαναν όλα τα παραπάνω, κατά την τρέχουσα εβδομάδα, η εταιρεία θα παραδώσει μόλις το 50% όσων έχουν συμφωνηθεί, όπως αποκάλυψε αξιωματούχος της Ε.Ε., μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.

Άγνωστο, παράλληλα, παραμένει και το τι ακριβώς θα γίνει την επόμενη εβδομάδα.

«Καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει μια περιορισμένη προσωρινή μείωση των παραδόσεων» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, κληθείς να σχολιάσει το δημοσίευμα και αρνούμενος να διευκρινίσει τα ακριβή μεγέθη των παραδοτέων δόσεων.

Οι καθυστερήσεις φαίνεται ότι απορρέουν από τα προβλήματα παραγωγής στις ΗΠΑ, καθώς οι ευρωπαϊκές δόσεις παράγονται τόσο στο ολλανδικό εργοστάσιο όσο και στα αμερικανικά.

Μέχρι σήμερα, σε κάθε περίπτωση, η J&J είχε παραδώσει στην Ε.Ε. συνολικά 2,6 εκατ. δόσεις.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News