Κόσμος Κυριακή 16/05/2021, 14:55
ΚΟΣΜΟΣ

Η Πορτογαλία ανοίγει τις πόρτες στους τουρίστες

Από τις 17 Μαΐου

Η Πορτογαλία ανοίγει τις πόρτες στους τουρίστες

Τι θύρες για τους τουρίστες ανοίγει από αύριο η Πορτογαλία, η οποία ευελπιστεί, όπως και η Ελλάδα, σε μια «δυνατή» τουριστική σεζόν, προκειμένου να τονωθεί η εγχώρια οικονομία.

Η είσοδος των ταξιδιωτών στην ιβηρική χώρα, θα πραγματοποιείται με την υποχρεωτική προσκόμιση είτε πιστοποιητικού εμβολιασμού είτε αρνητικού μοριακού τεστ.

Η Λισαβόνα έχει «επενδύσει» σημαντικά στην απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να θέσει τη χώρα στην «πράσινη λίστα», γεγονός το οποίο διευκολύνει τις ροές από την βρετανική αγορά.

Κι αυτό, διότι οι Βρετανοί τουρίστες δεν θα χρειάζεται να τίθενται σε υποχρεωτική καραντίνα, κατά την επιστροφή στην πατρίδα τους. 

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι οι αεροπορικές εταιρείες έχουν προγραμματίσει δρομολόγια προς την Πορτογαλία από 21 διαφορετικά αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου. 

Από την πλευρά του, ο μεγαλύτερος τουριστικός πράκτορας της Ευρώπης, ο TUI, έχει δρομολογίσει τουλάχιστον 44 πτήσεις προς την ιβηρική χώρα για το διάστημα 17 έως 30 Μαΐου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Πορτογαλία, με πληθυσμό παρόμοιο της Ελλάδας, έχει καταφέρει να περιορίσει σημαντικά τον ρυθμό εξάπλωσης του κορωνοϊού, με τα ημερήσια κρούσματα να κινούνται σε τριψήφια επίπεδα (469 το Σάββατο) και τους θανάτους σε μονοψήφια (7 το Σάββατο).

moneyreview.gr με πληροφορίες από BBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News