Κόσμος Σάββατο 15/05/2021, 21:02
ΚΟΣΜΟΣ

Μελίντα Γκέιτς: Μετοχές αξίας 3 δισ. δολαρίων έχουν περάσει στην κατοχή της

Η προσωπική περιουσία του Μπιλ Γκέιτς εκτιμάται σε περίπου 146 δισ. δολάρια

Μελίντα Γκέιτς: Μετοχές αξίας 3 δισ. δολαρίων έχουν περάσει στην κατοχή της

Το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο της Μελίντα Γκέιτς από τότε που ανακοινώθηκε ότι χωρίζει με τον Μπιλ Γκέιτς, αν μη τι άλλο διευρύνεται αν όχι «γιγαντώνεται», καθώς όπως αναφέρει το Bloomberg, μετά την τελευταία μεταφορά μετοχών στο όνομά της, η συνολική αξία που έχει υπό την ιδιοκτησία της, ξεπερνάει τα 3 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Cascade Investment το επενδυτικό όχημα που έχει δημιουργήσει ο ιδρυτής της Microsoft, μετέφερε περί των 2,25 εκατ. μετοχών της Deere στη Μπελίντα Γκέιτς, αξίας σχεδόν 851 εκατ. δολαρίων. Η μεταφορά αυτή έρχεται μετά από παρόμοιες κινήσεις που αφορούσαν μετοχές των μεξικάνικων εταιρειών Coca-Cola Femsa και Grupo Televisa και μετοχές αξίας περί των 1,8 δισ. δολαρίων των Canadian National Railway και AutoNation.

Ο διαχωρισμός της περιουσίας του μέχρι επισήμως ακόμη ζευγαριού, θα αποδειχθεί μια πολύπλοκη διαδικασία. Η Cascade, διαθέτει στο επενδυτικό της χαρτοφυλάκιό μια σειρά τοποθετήσεις, όπως μετοχές, συμμετοχές σε εταιρείες ιδιωτικών κεφαλαίων, επενδύσεις στην ενέργεια, στη φιλοξενία και σε επιχειρηματικά κεφάλαια. Το επενδυτικό σχήμα έχει υπό την ιδιοκτησία του μετοχές αξίας σχεδόν 52 δισ. δολαρίων, ενώ το ζευγάρι διαθέτει μία εκ των μεγαλυτέρων περιουσιών σε ακίνητα.

Η κατασκευάστρια γεωργικών μηχανημάτων Deere, αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις της Cascade, κατέχοντας το 10% των μετοχών της αξίας 11,9 δισ. δολαρίων. Η μεγαλύτερη τοποθέτηση σε μετοχές αφορούν αυτή στην εταιρεία συλλογής αποβλήτων Republic Services, με την αξία της να ανέρχεται στα 12 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η προσωπική περιουσία του Μπιλ Γκέιτς εκτιμάται σε περίπου 146 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Billionaires Index και ο χωρισμός της θα αποδειχθεί πιο περίπλοκη διαδικασία από αυτήν του Τζεφ Μπέζος, του οποίου μεγάλο μέρος της δικής του περιουσίας αφορά σε μετοχές της Amazon.

Από τον χωρισμό της με τον Τζεφ Μπέζος, η ΜακΚένζι Σκοτ έλαβε το ένα τέταρτο από το 16% των μετοχών της Amazon, που είχε στην κατοχή του ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

Μετά το διαζύγιο, η Σκοτ έγινε η τέταρτη πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο και μέσα στο 2020 αναδείχθηκε σε μια από τις πιο ενεργές δωρήτριες, συμβάλλοντας στην ισότητα των φύλων παράλληλα με τη Μπελίντα Γκέιτς.

moneyreview.gr πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News