Κόσμος Παρασκευή 14/05/2021, 22:00
ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Σε δημοπρασία η πιο διάσημη εξίσωση στον κόσμο

Σε δημοπρασία η πιο διάσημη εξίσωση στον κόσμο

Στην τιμή των 400.000 δολαρίων εκτιμάται ότι πωλήθηκε μέσω δημοπρασίας μία επιστολή του Άλμπερτ Αϊνστάιν, η οποία περιλαμβάνει την πιο διάσημη εξίσωση στον κόσμο, σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών RR Auction.

Πρόκειται για επιστολή που έστειλε ο Αϊνστάιν στον Πολωνοαμερικανό φυσικό Λούντβικ Σιλμπερστάιν το 1946 και περιλαμβάνει το μοναδικό χειρόγραφο δείγμα της εξίσωσης «E = ΜC2» που βρίσκεται στα χέρια ιδιωτών, αναφέρεται στην ανακοίνωση του οίκου δημοπρασιών.

Ο Αϊνστάιν αναφέρεται στην εξίσωση στην πρώτη γραμμή της επιστολής του, που καταλαμβάνει μία σελίδα, και στη συνέχεια την αναλύει.

Σε δημοπρασία η πιο διάσημη εξίσωση στον κόσμο-1

«Πρόκειται για μια σημαντική επιστολή καθώς δείχνει τον τρόπο σκέψης του Αϊνστάιν για ένα από τα πιο βασικά προβλήματα της φυσικής», δήλωσε ο Μπόμπι Λίβινγκστον, εκτελεστικός αντιπρόεδρος του RR Auction.

Άνθρωποι που ασχολούνται με το αρχείο του έργου του Αϊνστάιν στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνια και το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ αναφέρουν ότι στα έγγραφα που υπάρχουν στις σχολές βρίσκονται τα μοναδικά άλλα τρία γνωστά δείγματα της εξίσωσης.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNN

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News