Κόσμος Παρασκευή 14/05/2021, 09:08
ΚΟΣΜΟΣ

Αγγλία: Η εκστρατεία εμβολιασμού έχει σώσει μέχρι στιγμής σχεδόν 12.000 ζωές

Αγγλία: Η εκστρατεία εμβολιασμού έχει σώσει μέχρι στιγμής σχεδόν 12.000 ζωές

Η εκστρατεία εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού στην Αγγλία έχει αποτρέψει σχεδόν 12.000 θανάτους και περισσότερες από 30.000 νοσηλείες ηλικιωμένων, σύμφωνα με ανάλυση της κυβερνητικής υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας (PHE).

Τουλάχιστον τα δύο τρίτα του ενήλικου πληθυσμού της Βρετανίας έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού, συνδράμοντας τις προσπάθειες της βρετανικής κυβέρνησης να ανοίξει σταδιακά την οικονομία.

Σύμφωνα με την PHE, μέχρι τα τέλη Απριλίου το πρόγραμμα εμβολιασμού κατά της Covid-19 απέτρεψε 11.700 θανάτους ατόμων άνω των 60 ετών σε όλη την Αγγλία. Παράλληλα αποφεύχθηκε η νοσηλεία 33.000 ατόμων ηλικίας άνω των 65 ετών. Τα στοιχεία της PHE δεν καλύπτουν τη Σκωτία, την Ουαλία ή τη Βόρεια Ιρλανδία.

Η υπηρεσία διευκρίνισε πως οι εκτιμήσεις αυτές αφορούν μόνο τα άμεσα αποτελέσματα των εμβολίων, ενώ «τα ξεκάθαρα και αυξανόμενα» στοιχεία ότι τα εμβόλια εμποδίζουν τη μετάδοση του ιού σημαίνουν ότι ο αριθμός των θανάτων και των νοσηλειών που αποφεύχθηκαν χάρη στα εμβόλια πιθανόν να είναι υψηλότερος.

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News