Κόσμος Δευτέρα 10/05/2021, 22:14
ΕΜΒΟΛΙΑ

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Και δεύτερη αγωγή κατά της AstraZeneca

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Και δεύτερη αγωγή κατά της AstraZeneca

Σε κατάθεση και δεύτερης αγωγής στα βελγικά δικαστήρια θα προχωρήσει αύριο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά της φαρμακοβιομηχανίας AstraZeneca για την παραβίαση των όρων συμφωνίας προαγοράς των εμβολίων κατά της Covid-19, σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου της Κομισιόν.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ήδη κινηθεί, τον περασμένο μήνα, νομικά κατά της φαρμακοβιομηχανίας με αφορμή τις σημαντικές καθυστερήσεις στις παραδόσεις των σκευασμάτων που είχε δεσμευτεί να στείλει η εταιρεία. Τώρα, οι Βρυξέλλες ετοιμάζουν και δεύτερη συμπληρωματική αγωγή, η οποία θα εστιάζει στην ουσία της συμφωνίας και στο οικονομικό της σκέλος με τρόπο που θα επιτρέψει στην Ε.Ε. να διεκδικήσει οικονομική αποζημίωση.

Από την πλευρά της, η AstraZeneca ισχυρίζεται ότι έχει τηρήσει πλήρως τους όρους της προαγοράς και κατά συνέπεια θα υπερασπιστεί σθεναρά τη θέση της στα δικαστήρια.

Οι σχέσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές έχουν διαρρηχθεί οριστικά μετά και την ανακοίνωση των Βρυξελλών πως δεν πρόκειται να προχωρήσουν στην ανανέωση της συμφωνίας με τη συγκεκριμένη φαρμακοβιομηχανία για την παραγγελία νέων εμβολίων μετά τον Ιούνιο.

Πηγή: REUTERS

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News