Κόσμος Κυριακή 9/05/2021, 21:17
ΚΟΣΜΟΣ

Τζ. Ραϊμόντο (υπ. Εμπορίου): Οι ΗΠΑ έχουν ακόμη δρόμο να διανύσουν για την ανάκαμψη

Τζ. Ραϊμόντο (υπ. Εμπορίου): Οι ΗΠΑ έχουν ακόμη δρόμο να διανύσουν για την ανάκαμψη

Την άποψη ότι οι ΗΠΑ έχουν ακόμη δρόμο να διανύσουν προκειμένου η οικονομία να ανακάμψει από την πανδημία, εξέφρασε σήμερα Κυριακή, η Αμερικανίδα υπουργός Εμπορίου.

«Νομίζω ότι έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε για να ανακάμψουμε από την πανδημία, δήλωσε η Τζίνα Ραϊμόντο στην εκπομπή «Face the Nation» του τηλεοπτικού δικτύου CBS. «Υπάρχουν πάρα πολλοί Αμερικανοί που δυσκολεύονται ακόμη και 8 εκατομμύρια λιγότερες θέσεις εργασίας σε σχέση με πριν από την πανδημία», συμπλήρωσε.

Πολλοί Αμερικανοί εξακολουθούν να δυσκολεύονται να επιστρέψουν στη εργασία μετά την πανδημία και τα χαμηλότερα από το αναμενόμενο στοιχεία για τις νέες θέσεις εργασίας της περασμένης εβδομάδας αντανακλούν αυτή την κατάσταση, ανέφερε.

Η αύξηση των θέσεων εργασίας επιβραδύνθηκε απροσδόκητα τον Απρίλιο, καθώς προστέθηκαν 266.000 νέες θέσεις, πολύ λιγότερες από τις 978.000 θέσεις που ανέμεναν οι αναλυτές και οι οικονομολόγοι και σε πλήρη αντιδιαστολή από την ανάπτυξη που καταγράφηκε στην αμερικανική αγορά εργασίας από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο.

«Κάνουμε τολμηρές κινήσεις, αλλά πρέπει να διανύσουμε πολύ δρόμο και πρέπει να είμαστε παρόντες για να βοηθήσουμε τους Αμερικανούς να βρουν εργασία», σχολίασε η Ραϊμόντο, αναφορικά με τις προσπάθειες της κυβέρνησης Μπάιντεν, να ενισχύσει την οικονομία.

Οι γυναίκες έχουν πληγεί ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς πολλές εργάζονται σε βιομηχανίες που επλήγησαν περισσότερο και είναι θέσεις εργασίας χαμηλής εξειδίκευσης, ενώ όπως τόνισε η έλλειψη προσιτής παιδικής φροντίδας πλήττει επίσης τις γυναίκες, καθώς με τα σχολεία κλειστά οι επιλογές τους περιορίστηκαν περαιτέρω.

Η Ραϊμόντο απέρριψε τον ισχυρισμό ορισμένων Ρεπουμπλικανών ότι οι εργαζόμενοι είναι απρόθυμοι να επιστρέψουν στη δουλειά επειδή λαμβάνουν το επίδομα ανεργίας, λέγοντας ότι τίποτα στα στοιχεία δεν υποδεικνύει κάτι τέτοιο.

«Ο πρωτεύον λόγος που οι άνθρωποι δεν επιστρέφουν στη δουλειά είναι αυτός που ανέφερθηκε: ο φόβος. Ή δεν μπορούν να βρουν τρόπο να φροντίσουν τα παιδιά ή τα σχολεία είναι ακόμη κλειστά», υπογράμμισε.

Την Παρασκευή η Αμερικανίδα υπουργός Εμπορίου υποστήριξε ότι η έλλειψη ημιαγωγών αποτελεί έναν λόγο για την υποτονική αύξηση των θέσεων εργασίας τον Απρίλιο και σήμερα δήλωσε ότι προσπαθεί να βρει τρόπους να παράγονται στις ΗΠΑ για την αποφυγή παρόμοιων προβλημάτων στον εφοδιασμό μελλοντικά.

Το πακέτο στήριξης των θέσεων εργασίας του προέδρου Μπάιντεν απαιτεί επενδύσεις ύψους 50 δισ. δολαρίων στην αλυσίδα εφοδιασμού, προκειμένου να κατασθεί η χώρα λιγότερο ευάλωτη, κατέληξε.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News