Κόσμος Κυριακή 9/05/2021, 14:24
ΚΟΣΜΟΣ

Μπρετόν: Η Ε.Ε. δεν ανανέωσε την παραγγελία εμβολίων AstraZeneca για μετά τον Ιούνιο

Μπρετόν: Η Ε.Ε. δεν ανανέωσε την παραγγελία εμβολίων AstraZeneca για μετά τον Ιούνιο

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν ανανέωσε την παραγγελία της για τα εμβόλια της AstraZeneca κατά του κορωνοϊού για μετά τον Ιούνιο, δήλωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν.

Τον προηγούμενο μήνα η Κομισιόν ανέλαβε νομική δράση κατά της AstraZeneca για τη μη τήρηση του συμβολαίου της, αναφορικά με την παράδοση των εμβολίων της κατά της COVID-19, αλλά και για την έλλειψη ενός «αξιόπιστου» σχεδίου εκ μέρους της εταιρείας για τη διασφάλιση της εμπρόθεσμης παράδοσης των εμβολίων.

Το Σάββατο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε νέο συμβόλαιο με τις εταιρείες Pfizer-Biontech για την προμήθεια 1,8 δισεκατομμυρίων δόσεων εμβολίων για την περίοδο 2021-2023. «Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μόλις ενέκρινε συμβόλαιο για 900 εκατομμύρια εγγυημένες δόσεις (με το δικαίωμα αγοράς ακόμη 900 εκατομμυρίων δόσεων) με τις Biontech και Pfizer για το 2021-2023» έγραψε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σε ανάρτησή της στο Twitter. 

Τον περασμένο μήνα ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς είχε προαναγγείλει αλλαγές στον σχεδιασμό του εμβολιαστικού προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όπως είχε πει τότε, η δεύτερη γενιά εμβολίων από το φθινόπωρο θα αφορά μόνο εμβόλια της τεχνολογίας mRNA που καλύπτουν και τις μεταλλάξεις.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News