Κόσμος Σάββατο 8/05/2021, 18:35
ΚΟΣΜΟΣ

Αφγανιστάν: Επίθεση σε γυμνάσιο με τουλάχιστον 40 νεκρούς

Το σχολείο είναι ένα μικτό γυμνάσιο στο οποίο τα μαθήματα διεξάγονται σε τρία ξεχωριστά ωράρια

Αφγανιστάν: Επίθεση σε γυμνάσιο με τουλάχιστον 40 νεκρούς

Περισσότερα από 40 άτομα κυρίως μαθήτριες σκοτώθηκαν έπειτα από πολλαπλές εκρήξεις που σημειώθηκαν σε γυμνάσιο στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν την Καμπούλ, σήμερα Σάββατο, όπως αναφέρει το Reuters, ενώ οι τραυματίες είναι δεκάδες.

Όπως δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών στο Reuters, τα περισσότερα από τα θύματα ήταν μαθητές.

Πλάνα από το τηλεοπτικό δίκτυο στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν την Καμπούλ σήμερα Σάββατο ToloNews έδειξαν χαοτικές σκηνές έξω από το σχολείο, με βιβλία και σχολικές τσάντες σκορπισμένες σε έναν δρόμο γεμάτο αίματα, με τους κατοίκους να σπεύδουν να βοηθήσουν τα θύματα.

Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, έκανε λόγο για τουλάχιστον 25 νεκρούς, ενώ εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, δήλωσε ότι 46 άτομα έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία μέχρι στιγμής.

Η Καμπούλ βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού από τον Απρίλιο όταν η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε σχέδια για απομάκρυνση όλων των αμερικανικών στρατευμάτων έως τις 11 Σεπτεμβρίου. Αφγανοί αξιωματούχοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου έκτοτε, υποστηρίζοντας ότι οι Ταλιμπάν έχουν αυξήσει τις επιθέσεις σε ολόκληρη τη χώρα.

Καμία ομάδα δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, ενώ ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη και καταδίκασε το τραγικό γεγονός.

Οι εκρήξεις πραγματοποιήθηκαν στη δυτική Καμπούλ, μια έντονα σιιτική μουσουλμανική περιοχή, η οποία έχει γίνει στόχος των επιθέσεων από μαχητές του Ισλαμικού Κράτους τα τελευταία χρόνια.

Το σχολείο είναι ένα μικτό γυμνάσιο, στο οποίο τα μαθήματα διεξάγονται σε τρία ξεχωριστά ωράρια, το δεύτερο εκ των οποίων έχει κυρίως μαθήτριες, όπως δήλωσε στο Reuters η Ναγίμπα Άριαν, εκπρόσωπος του υπουργείου Παιδείας, ενώ όπως προσέθεσε οι τραυματίες είναι κυρίως έφηβες.

«Η τρομερή επίθεση στην Καμπούλ, είναι μια απεχθής τρομοκρατική πράξη», ανέφερε σε ανάρτηση στο Twitter η αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Αφγανιστάν. «Η στόχευση κυρίως μαθητριών, συνιστά μια επίθεση για το μέλλον του Αφγανιστάν».

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News