Κόσμος Σάββατο 8/05/2021, 17:55
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Εντείνεται η έρευνα εναντίον του κυβερνήτη της Νέας Υόρκης

Αντιμετωπίζει καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση

ΗΠΑ: Εντείνεται η έρευνα εναντίον του κυβερνήτη της Νέας Υόρκης

Σφίγγει περισσότερο ο κλοιός των αρχών προς τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, καθώς όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της Wall Street Journal, επικαλούμενο άτομα με γνώση επί του θέματος, το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Νέας Υόρκης επεκτείνει την έρευνα προς το πρόσωπό του.

Η έρευνα, η οποία έχει ξεκινήσει έπειτα από καταγγελίες εναντίον του Κουόμο για σεξουαλική παρενόχληση, θα εξετάσει τώρα εάν ένας από τους κορυφαίους συμβούλους του κυβερνήτη συνέδεσε την υποστήριξη προς τον κυβερνήτη, με την πρόσβαση στα εμβόλια κατά του κορωνοϊού.

Τρία στελέχη της κομητείας δήλωσαν στους ανακριτές ότι εξεπλάγην όταν έλαβαν κλήσεις από τον Λάρι Σβάρτζ, έναν εθελοντή σύμβουλο του Κουόμο ο οποίος είχε επιφορτιστεί με την επίβλεψη της διανομής των εμβολίων, για να ρωτήσει εάν θα ζητήσουν την παραίτηση του κυβερνήτη, όπως αναφέρει η εφημερίδα.

Ο Σβάρτζ (ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση του τον Απρίλιο) έχει δηλώσει ότι δεν υπήρξε καμία προσπάθεια να συνδεθεί η διανομή των εμβολίων με την πολιτική υποστήριξη προς τον Κουόμο και την Παρασκευή παρέπεμψε τις ερωτήσεις της Wall Street Journal στον δικηγόρο του, ο οποίος και αρνήθηκε να σχολιάσει. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News