Κόσμος Πέμπτη 6/05/2021, 13:43
ΚΟΣΜΟΣ

Πού έχουν εκτιναχθεί κατά 20% οι θάνατοι από αλκοόλ μέσα στην πανδημία

7.423 θάνατοι από υπερβολική χρήση αλκοόλ

Πού έχουν εκτιναχθεί κατά 20% οι θάνατοι από αλκοόλ μέσα στην πανδημία

Εκρηκτική άνοδο εμφάνισαν οι θανάτοι που συνδέονται με το αλκοόλ στις περιοχές της Αγγλίας και της Ουαλίας, όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία της εθνικής στατιστικής αρχής για το 2020.

Μάλιστα, οι ερευνητές εκτιμούν ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη σχετίζεται άρρηκτα με τις επιπτώσεις των διαδοχικών lockdowns και του μακροχρόνιου εγκλεισμού στην ψυχική υγεία των ανθρώπων.

Είναι ενδεικτικό ότι κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους, συνολικά 7.423 θάνατοι είχαν ως βασική αιτία την υπερβολική χρήση αλκοόλ, αριθμός αυξημένος κατά 20% σε σχέση με το 2019. Παράλληλα, ο επίμαχος αριθμός ήταν ο υψηλότερος από το 2001, όταν και ξεκίνησε η τήρηση αρχείου. 

Πού έχουν εκτιναχθεί κατά 20% οι θάνατοι από αλκοόλ μέσα στην πανδημία-1

Οπωσδήποτε, τα εν λόγω στοιχεία προκαλούν έντονη ανησυχία στους επιστήμονες, οι οποίοι «βλέπουν» τις δραματικές επιπτώσεις της πανδημίας στην ψυχική υγεία των πολιτών. 

Στο μεταξύ, από την ανάλυση των δεδομένων προκύπτει το συμπέρασμα ότι η πανδημία επηρέασε κατά 4,2 φορές περισσότερο τους άνδρες κατοίκους των φτωχότερων περιοχών της Αγγλίας και της Ουαλίας.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News