Κόσμος Πέμπτη 6/05/2021, 09:57
ΚΟΣΜΟΣ

Εμβόλιο Pfizer: Ο Καναδάς η πρώτη χώρα που εγκρίνει τη χρήση σε παιδιά 12 -15 ετών

Επιβεβαιώθηκε και τρίτος θάνατος που συνδέεται με το εμβόλιο της AstraZeneca

Εμβόλιο Pfizer: Ο Καναδάς η πρώτη χώρα που εγκρίνει τη χρήση σε παιδιά 12 -15 ετών

Τη χορήγηση του εμβολίου των Pfizer/BionTech κατά της Covid-19 σε παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών ενέκρινε ο Καναδάς, με την Σουπρίγια Σάρμα, επικεφαλής σύμβουλο του καναδικού υπουργείου Υγείας, να επισημαίνει ότι είναι αποτελεσματικό και ασφαλές και σε αυτές τις ηλικίες. «Αρχίζουμε να βλέπουμε φως στο τούνελ» τόνισε, ανακοινώνοντας την απόφαση. 

Ο Καναδάς έγινε η πρώτη χώρα που εγκρίνει τη χρήση εμβολίου κατά της Covid-19 σε τόσο νεαρές ηλικίες. Ωστόσο πολύ σύντομα αναμένεται να ανάψει το πράσινο φως και στις ΗΠΑ. 

Εν τω μεταξύ σε ξεχωριστή του ανακοίνωση το καναδικό υπουργείο Υγείας επιβεβαίωσε τον τρίτο θάνατο από σπάνια θρόμβωση συνδεόμενη με το εμβόλιο της AstraZeneca. Πρόκειται για έναν 60χρονο άνδρα που ζούσε στην περιφέρεια Ατλάντικ. Οι αρχές της περιφέρειας ανακοίνωσαν ότι θα συνεχίσουν να χορηγούν το εμβόλιο. Υπενθυμίζεται ότι ο πρώτος θάνατος στον Καναδά που συνδέεται με το εμβόλιο είχε ανακοινωθεί στις 27 Απριλίου στο Κεμπέκ, ενώ προχθές, Τρίτη, ανακοίνωσε τον δεύτερο θάνατο η περιφέρεια Αλμπέρτα. 

«Θα υπάρχουν σπάνιες περιπτώσεις θρόμβωσης. Αλλά οι κίνδυνοι παραμένουν ελάχιστοι σε σύγκριση με τους κινδύνους και τις επιπλοκές της Covid-19» αναφέρουν οι καναδικές αρχές. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News