Κόσμος Τετάρτη 5/05/2021, 22:44
ΕΜΒΟΛΙΑ ΚΑΤΑ COVID-19

ΗΠΑ: Ζητούν την κατάργηση των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας για τα εμβόλια

ΗΠΑ: Ζητούν την κατάργηση των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας για τα εμβόλια

Υπέρ της κατάργησης των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας τάσσονται οι ΗΠΑ, όπως δήλωσε η επικεφαλής της αμερικανικής ομοσπονδιακής υπηρεσίας για την εμπορική πολιτική, Κάθριν Τάι.

«Πρόκειται για μια παγκόσμια κρίση για την υγεία και οι εξαιρετικές περιστάσεις της πανδημίας απαιτούν έκτακτα μέτρα. Πιστεύουμε μεν ακράδαντα στην προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας, όμως για τον τερματισμό της πανδημίας, υποστηρίζουμε την αποποίηση από αυτήν την προστασία για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού», αναφέρεται στην ανακοίνωσή της. 

Οι ΗΠΑ θα συμμετάσχουν σε διαπραγματεύσεις για το θέμα αυτό, αλλά, όπως είπε, θα χρειαστεί χρόνος για να βρεθεί λύση στο ζήτημα.

«Στόχος της κυβέρνησης είναι να εξασφαλίσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια για όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους. Καθώς εξασφαλίζεται η παροχή εμβολίων για τον αμερικανικό λαό, η κυβέρνηση θα συνεχίσει να εντείνει τις προσπάθειές της – συμπεριλαμβανομένης της συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα και όλους τους πιθανούς εταίρους – για την επέκταση της παραγωγής και της διανομής εμβολίων. Θα επιδιώξει και την αύξηση των πρώτων υλών που απαιτούνται για την παραγωγή αυτών των εμβολίων», πρόσθεσε.

moneyreview.gr με πληροφορίες από REUTERS

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News