Κόσμος Δευτέρα 3/05/2021, 10:12
ΚΟΣΜΟΣ

Pfizer: Σε συζητήσεις με την Ινδία για ταχεία έγκριση του εμβολίου της

Pfizer: Σε συζητήσεις με την Ινδία για ταχεία έγκριση του εμβολίου της

Σε συζητήσεις με την ινδική κυβέρνηση για μία ταχεία διαδικασία έγκρισης του εμβολίου της κατά του κορωνοϊού βρίσκεται η εταιρεία Pfizer.

«Δυστυχώς το εμβόλιό μας δεν έχει εγκριθεί στην Ινδία αν και η αίτησή μας υποβλήθηκε πριν από μήνες. Αυτή τη στιγμή συζητάμε με την ινδική κυβέρνηση μια ταχεία έγκριση ώστε να καταστεί το εμβόλιο Pfizer-BioNTech διαθέσιμο στη χώρα» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλός της φαρμακοβιομηχανίας Αλμπέρ Μπουρλά, ανακοινώνοντας παράλληλα μία δωρεά φαρμάκων αξίας άνω των 70 εκατομμυρίων δολαρίων.

Για δωδέκατη συνεχόμενη ημέρα η Ινδία κατέγραψε πάνω από 300.000 ημερήσια κρούσματα κορωνοϊού. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας το περασμένο 24ωρο καταγράφηκαν 368.147 κρούσματα, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί να πλησιάζει τα 20 εκατομμύρια (19,93 εκατ). Παράλληλα, καταγράφηκαν ακόμη 3.417 θάνατοι, με τον συνολικό αριθμό των θυμάτων της πανδημίας στη χώρα να φθάνει τις 218.959 νεκρούς.

Η Ινδία ξεπέρασε το Μεξικό και βρισκεται πλέον στην τρίτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης σε θανάτους λόγω της πανδημίας, πίσω από τις ΗΠΑ (576.722 νεκροί) και τη Βραζιλία (407.639 θάνατοι).

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News