Κόσμος Τετάρτη 7/10/2020, 15:06
ΚΟΣΜΟΣ

Τόρις: Μετά τον Τζόνσον ποιος;

Ποιος θα είναι ο επόμενος ηγέτης των Τόρις και ίσως και πρωθυπουργός της Βρετανίας; Θα έλεγε κανείς ότι το ερώτημα είναι πρόωρο, αφού δεν έχει περάσει ούτε ένας χρόνος από τον εκλογικό θρίαμβο του Μπόρις Τζόνσον. Κι όμως στους κόλπους του κυβερνώντος κόμματος η συζήτηση έχει ανοίξει. 

Σε μία περίοδο κατά την οποία ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον βλέπει τη δημοτικότητά του να πληγώνεται από την πανδημία του Covid-19, ένα άλλο στέλεχος της κυβέρνησης έχει γοητεύσει την κοινή γνώμη με την ψυχραιμία και τη σοβαρότητά του. 

Ο λόγος για τον υπουργό Οικονομικών, Ρίσι Σούνακ, που αποσπά υψηλές βαθμολογίες όχι μόνο από τους πολίτες, αλλά και από τα στελέχη των Τόρις, που σύμφωνα με το Bloomberg βλέπουν στο πρόσωπό του τον επόμενο αρχηγό του κόμματος και πρωθυπουργό της χώρας. 

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το γεγονός ότι οι Συντηρητικοί έχουν από τώρα σκέψεις για τον επόμενο ηγέτη τους μόλις 10 μήνες αφότου ο Μπόρις Τζόνσον τους οδήγησε στη μεγαλύτερη εκλογική νίκη από τη δεκαετία του 1980.

Ωστόσο η εμφάνιση του νέου κορωνοϊού έχει έρθει για να ανατρέψει τα πάντα και να επιταχύνει εξελίξεις σε κάθε πεδίο, ακόμη και αυτό της πολιτικής. 

Πηγή: Bloomberg 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News