Κόσμος Σάββατο 1/05/2021, 17:40
ΙΤΑΛΙΑ

Πρωτομαγιά στις πλαζ οι Ιταλοί

Πρωτομαγιά στις πλαζ οι Ιταλοί

Είναι το πρώτο ελεύθερο Σαββατοκύριακο των Ιταλών από τον περασμένο Νοέμβριο. Σαράντα επτά εκατομμύρια κάτοικοι της χώρας σε σύνολο εξήντα, έχουν μεγάλη ευχέρεια μετακίνησης, με ανοικτά καφέ, εστιατόρια, παραλίες και μικρό αριθμό κινηματογράφων και θεάτρων. Στα περισσότερα θέρετρα έξω από τη Ρώμη, την Νάπολη, την Φλωρεντία, τα εστιατόρια, σήμερα και αύριο το μεσημέρι, είναι υπερπλήρη. Κάποιοι, θα φάνε έξω και νωρίς το βράδυ, αλλά από πριν τις δέκα θα πρέπει να έχουν γυρίσει σπίτι, διότι συνεχίζει να ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας.

Το ιταλικό υπουργείο Εσωτερικών έκανε γνωστό ότι το τελευταίο σαρανταοκτάωρο πραγματοποιήθηκαν πάνω από εκατό χιλιάδες έλεγχοι σε εμπορικές επιχειρήσεις αλλά και σε μεγάλους δρόμους, για να εξακριβωθεί η τήρηση των κανόνων ασφαλείας. Τα περισσότερα ξενοδοχεία είναι ακόμη κλειστά (αναμένεται να ανοίξουν σε περίπου δυο εβδομάδες), αλλά πολλοί ελπίζουν ότι με τις σημερινές και αυριανές εκδρομές θα δοθεί μια νέα, ουσιαστική ώθηση, και στον εσωτερικό τουρισμό.

Την προσοχή εφιστούν οι ειδικοί

Ανεβάζουν ταχύτητες εμβολιασμού στο Κάπρι

Πολλά μουσεία, στην Ρώμη και στο Μιλάνο θα μείνουν ανοικτά (για να τα επισκεφθεί, κανείς, θα πρέπει να έχει κάνει κράτηση μέσω διαδικτύου) ενώ  οι πολίτες που έχουν εμβολιασθεί, ή έχουν μόλις υποβληθεί σε τεστ, μπορούν να μετακινούνται ελεύθερα και προς τις περιοχές όπου ισχύουν αυστηρότεροι περιορισμοί. Την ίδια ώρα, στο Κάπρι απέναντι από την Νάπολη – το οποίο σε έναν βαθμό θεωρείται η Μύκονος της Ιταλίας – ο αρμόδιος Περιφερειάρχης επισπεύδει τη διαδικασία εμβολιασμού, με την ελπίδα να προσελκύσει και πάλι αρκετούς εύπορους ξένους τουρίστες.

Οι ειδικοί, βέβαια, προειδοποιούν: Να είστε προσεκτικοί. Διότι σε δυο εβδομάδες, θα καταλάβουμε αν η χαλάρωση των ημερών αυτών, ήταν «ανώδυνη», ή προκάλεσε νέα αύξηση των μολύνσεων. Σήμερα, πάντως, οι εμβολιασμοί συνεχίσθηκαν σε όλη τη χώρα, με στόχο να ξεκινήσει σύντομα η χορήγηση των εμβολίων κατά του κορονοϊού, και στους πολίτες ηλικίας κάτω των εξήντα πέντε ετών.

Πηγή: DW

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News