Κόσμος Σάββατο 1/05/2021, 09:11
ΚΟΣΜΟΣ

Ινδία: Έσπασε το φράγμα των 400.000 νέων κρουσμάτων

7 εκατ. κρούσματα σε δύο μήνες

Ινδία: Έσπασε το φράγμα των 400.000 νέων κρουσμάτων

Τον αριθμό – ρεκόρ των 400.000 νέων κρουσμάτων ξεπέρασε για πρώτη φορά η Ινδία, η οποία δίνει σκληρή «μάχη» για τον περιορισμό της πανδημίας και δη, της ινδικής μετάλλαξης.

Πιο συγκεκριμένα, οι υγειονομικές αρχές της ασιατικής χώρας επιβεβαίωσαν το τελευταίο 24ωρο 401.999 περιστατικά Covid-19, ανακοινώνοντας παράλληλα περισσότερους από 3.500 θανάτους.

Είναι ενδεικτικό ότι μέσα σε δύο μήνες η Ινδία έχει καταγράψει τουλάχιστον 7 εκατ. κρούσματα, σε μια ένδειξη του εκτροχιασμού του β’ κύματος της πανδημίας. 

Συνολικά, η χώρα του 1,3 δισ. κατοίκων έχει σημειώσει 19,1 εκατ. μολύνσεις και 211.000 θανάτους, χωρίς να αποκλείεται τα πραγματικά νούμερα να είναι ακόμη περισσότερα.

Σε μια προσπάθεια περιορισμού της πανδημίας, πάντως, η ινδική κυβέρνηση ξεκινάει σήμερα τον εμβολιασμό όλου του ενήλικου πληθυσμού, δηλαδή όσων είναι άνω των 18 ετών.

Την ίδια ώρα, η κατάσταση στα περισσότερα νοσοκομεία παραμένει τραγική, με τους γιατρούς να κάνουν λόγο για σοβαρές ελλείψεις σε ιατροφαρμακευτικό υλικό.

Χθες, μάλιστα, η ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε την αποστολή 90 φιαλών οξυγόνου, συνολικής χωρητικότητας 440 λίτρων. 

Από την πλευρά της, η παγκόσμια κοινότητα, σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης της διασποράς της ινδικής μετάλλαξης, έχει θέσει αυστηρά περιοριστικά μέτρα σε όσους ταξιδεύουν από την Ινδία, η οποία βρίσκεται αποκομμένη από μια σειρά χωρών, όπως οι ΗΠΑ, η Αυστραλία, η Ε.Ε. κ.α.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News