Κόσμος Κυριακή 25/04/2021, 19:53
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Τι κρύβεται πίσω από το μεγάλο διαδικτυακό μυστήριο του Πενταγώνου

ΗΠΑ: Τι κρύβεται πίσω από το μεγάλο διαδικτυακό μυστήριο του Πενταγώνου

Κάτι πολύ παράξενο συνέβη την ημέρα της ορκωμοσίας του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Μια μυστηριώδης εταιρεία με έδρα έναν κοινόχρηστο χώρο πάνω από μια τράπεζα στη Φλόριντα ανακοίνωσε στα παγκόσμια δίκτυα υπολογιστών ότι πλέον θα διαχειρίζεται ένα κολοσσιαίο και έως τότε αδρανές κομμάτι του διαδικτύου που ανήκει στο υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ.

Αυτή η εταιρεία έχε έκτοτε τετραπλασιάσει τις διευθύνσεις που φιλοξενεί – περίπου το 1/25 του τρέχοντος μεγέθους του διαδικτύου.

«Πρόκειται γα τεράστιο αριθμό. Αυτό είναι το μεγαλύτερο γεγονός στην ιστορία του Διαδικτύου», δήλωσε ο Νταγκ Μάντορι, διευθυντής της διαδικτυακής ανάλυσης στο Kentik, μια εταιρεία δικτύου. 

Μετά από εβδομάδες που επικρατούσε μυστήριο σχετικά με το γεγονός, το Πεντάγωνο έδωσε επιτέλους μια πολύ σύντομη εξήγηση για το τι συμβαίνει.

Ωστόσο, δεν απάντησε σε πολλές βασικές ερωτήσεις, ξεκινώντας από το γιατί επέλεξε να αναθέσει τη διαχείριση του κυβερνοχώρου του σε μια εταιρεία που φαίνεται να μην υπήρχε μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Ο στρατός ελπίζει να «αξιολογήσει και να αποτρέψει τη μη εξουσιοδοτημένη χρήση των διευθύνσεων IP DoD», δήλωσε ο Μπρετ Γκόλντσταϊν, επικεφαλής της Υπηρεσίας Ψηφιακής Υπηρεσίας Άμυνας του Πενταγώνου. Ελπίζει, επίσης να «εντοπίσει πιθανά τρωτά σημεία» ως μέρος των προσπαθειών για την άμυνα ενάντια στις εισβολές στον κυβερνοχώρο από παγκόσμιους αντιπάλους, οι οποίοι διεισδύουν στα δίκτυα των ΗΠΑ, μέσα από αχρησιμοποίητα μπλοκ διευθύνσεων του Διαδικτύου.

Όπως εξήγησε ο Μάντορι, το πρότζεκτ αυτό θα διευκολύνει τον εντοπισμό εισβολέων και θα επιτρέψει στον αμερικανικό στρατό να «συλλέξει στοιχεία κινητικότητας στο διαδίκτυο που σχετίζονται με απειλές».

Moneyreview.gr, με πληροφορίες από Associated Press

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News