Κόσμος Κυριακή 25/04/2021, 16:21
ΠΑΝΔΗΜΙΑ

ΗΠΑ: Με ταξί και λιμουζίνα αποφεύγουν οι Καναδοί τα μέτρα για τις πτήσεις

ΗΠΑ: Με ταξί και λιμουζίνα αποφεύγουν οι Καναδοί τα μέτρα για τις πτήσεις

Οι αμερικανικές υπηρεσίες μετακινήσεων με ταξί και λιμουζίνες έχουν γίνει ιδιαίτερα δημοφιλείς ανάμεσα σε Καναδούς πελάτες, οι οποίο επιθυμούν να ταξιδέψουν στη χώρα τους, αποφεύγοντας έτσι τον περιορισμό στις διεθνείς μετακινήσεις που ισχύει μόνο για τις πτήσεις.

Παρόλο που οι Καναδοί, οι οποίοι ταξιδεύουν είτε οδικώς είτε με αεροπλάνο, είναι υποχρεωμένοι να κάνουν τεστ εντός τριών ημερών πριν την αναχώρησή τους αλλά και κατά την άφιξη, μόνο αυτοί που ταξιδεύουν με αεροπλάνο στον Καναδά είναι υποχρεωμένοι να περάσουν έως και τρεις από τις απαιτούμενες 14 ημέρες καραντίνας σε κάποιο ξενοδοχείο.

Αυτό έχει οδηγήσει σε μια μεγάλη αύξηση των κλήσεων για ταξί και λιμουζίνες από Καναδούς που ταξιδεύουν από αεροδρόμια των ΗΠΑ σε πολιτείες όπως η Νέα Υόρκη και μετά διασχίζουν τα σύνορα οδικώς, δήλωσαν εκπρόσωποι τεσσάρων εταιρειών στο πρακτορείο Reuters.

«Τηλεφωνούν από τις έξι το πρωί μέχρι τις 12 τη νύχτα», αναφέρει ο Τζο Άρνετ, γενικός διευθυντής του 716 Limousine στο Buffalo της Νέας Υόρκης. «Είχαμε τόσες πολλές κλήσεις από άτομα που επιθυμούσαν να διασχίσουν οδικώς τα σύνορα, που αναγκαστήκαμε να απορρίψουμε κάποιες από αυτές».

Η εταιρεία έχει πλέον περισσότερους Καναδούς πελάτες, τους οποίους επιστρέφει στα σπίτια τους στο Οντάριο, παρά Αμερικανούς.

Moneyreview.gr, με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News