Κόσμος Κυριακή 25/04/2021, 14:37
ΕΣΠΑΣΕ ΣΤΑ ΤΡΙΑ

Ινδονησία: Κομμένο στα τρία εντοπίστηκε το υποβρύχιο – Νεκρά τα 53 μέλη του πληρώματος

Ινδονησία: Κομμένο στα τρία εντοπίστηκε το υποβρύχιο – Νεκρά τα 53 μέλη του πληρώματος

Το Πολεμικό Ναυτικό της Ινδονησίας ανακοίνωσε σήμερα ότι εντοπίστηκε το υποβρύχιο που βυθίστηκε στα ανοιχτά του Μπαλί την περασμένη εβδομάδα, επιβεβαιώνοντας ότι και τα 53 μέλη του πληρώματός του είναι νεκρά.

Το υποβρύχιο, το οποίο έσπασε σε τρία κομμάτια, βρέθηκε στον βυθό στη Θάλασσα του Μπαλί, είπε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Γιούντο Μαργκόνο, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Sputnik.

Ο επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ινδονησίας, Χάντι Τζατζάντο, επιβεβαίωσε στους δημοσιογράφους ότι και τα 53 μέλη του πληρώματος σκοτώθηκαν.

Το KRI Nanggala 402 είχε εξαφανιστεί υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες από την περασμένη Τετάρτη και οι αρχές είχαν προειδοποιήσει πως το οξυγόνο για τα μέλη του πληρώματος επαρκεί το πολύ έως το Σάββατο. 

Με μπαταρίες που φορτίζονται από ντιζελοκινητήρα, έχει τη δυνατότητα να πλέει ως και σε 500 μέτρα βάθος. Αν φθάσει βαθύτερα τα πράγματα γίνονται «επικίνδυνα» ως «μοιραία», είχε πει κπρόσωπος του ινδονησιακού Πολεμικού Ναυτικού στο τηλεοπτικό δίκτυο KompasTV.

Το ποβρύχιο των 1.395 τόνων, ναυπηγήθηκε στη Γερμανία το 1977. Τέθηκε σε υπηρεσία στον ινδονησιακό στόλο το 1981. Υποβλήθηκε σε διετή επισκευή και επανεξοπλισμό σε ναυπηγείο στη Νότια Κορέα, έργο που ολοκληρώθηκε το 2012.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News