Κόσμος Σάββατο 24/04/2021, 06:56
ΚΟΣΜΟΣ

Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Στις 16 Ιουνίου η ποινή για τον Σόβιν

Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Στις 16 Ιουνίου η ποινή για τον Σόβιν

Στις 16 Ιουνίου θα ανακοινωθεί η ποινή για τον αστυνομικό Ντέρεκ Σόβιν που καταδικάστηκε την περασμένη Τρίτη για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ. 

Ο Σόβιν αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης 12,5 ετών, αλλά η ποινή του μπορεί να είναι μεγαλύτερη εάν ο δικαστής καταλήξει στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν επιβαρυντικά στοιχεία.

Ο πρώην αστυνομικός της Μινεάπολης κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία του 46χρονου Φλόιντ στις 20 Μαΐου 2020- μια ετυμηγορία ορόσημο στην ιστορία των φυλετικών σχέσεων στις ΗΠΑ και καταδίκη του τρόπου που οι αμερικανικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου μεταχειρίζονται τους Αφροαμερικανούς και άλλα μέλη εθνικών και φυλετικών μειονοτήτων.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του Φλόιντ έκανε λόγο για «σημείο καμπής στην ιστορία» ενώ ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τους οικείους του Τζορτζ Φλόιντ. «Είμαστε όλοι τόσο ανακουφισμένοι. Είσαστε απίστευτη οικογένεια. Θα ήθελα να ήμουν εκεί για να σας αγκαλιάσω» τους είπε.

12μελές σώμα ενόρκων έκρινε τον Σόβιν ένοχο και για τις τρεις κατηγορίες για φόνο δεύτερου βαθμού, τρίτου βαθμού και ανθρωποκτονία αφού έλαβε υπόψη του τις καταθέσεις επί τρεις εβδομάδες 45 μαρτύρων.

Πηγές: Reuters, AFP 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News